Igazi gasztronómiai utazással folytatódott a PEP

A „nyári szünet” után Tiszaújvárosban folytatódott a Pályakezdő Edzői Program, amelyen ezen a hétvégén a gasztronómia került a fókuszpontba.

Az egészséges sporttáplálkozás nélkülözhetetlen az eredményességhez – tudja ezt már jól minden edző, aki sportágunk berkein belül dolgozik. De hogy hogyan lehet gazdaságosan, energia- és időtakarékosan, könnyen megvalósíthatóan főzni példának okáért egy edzőtáborban?

A múlt hétvégén erre is választ kaphattak a tiszaújvárosi állomáson a Pályakezdő Edzői Program részvevői.

Bardóczi Krisztián, a program vezetője, egyben a tiszaújvárosi helyszín házigazdája, harminc évvel ezelőtti vendéglátós múltját ötvözte a táplálkozási tanácsadói végzettségével és Willy Dóra dietetikussal együttműködve e tematika mentén szervezte meg a hétvégét a fiatal edzőknek.

Akik nem csak előadást hallgattak, főztek, sütöttek, szorgoskodtak a konyhában, és természetesen remek ételeket fogyasztottak el együtt, amelyeket bátran ajánlhatnak a sportban ténykedő szülőknek, gyerekeknek, illetve meg is főzhetnek egy-egy edzőtábor alkalmával.

„A gasztronómia állt a hétvégénk középpontjában, de emellett jártunk Polgáron is, ahol egy ötven éve működő mikroegyesületet ismerhettek meg a fiatalok. A Sóvágó Mihály testnevelő tanár által alapított polgári klub tipikus példája annak, hogyan lehet a nulláról indulva, szülői támogatással eredményessé tenni egy egyesületet. A hétvége másik fontos témája a tehetséggondozás volt, Lubinszki Mária sportpszichológus pszichológiai, a Miskolci Egyetemről érkezett vendégelőadó, Kollárné Móricz Edina pedagógiai szempontból közelítette meg ezt a kérdéskört” - mondta Bardóczi Krisztián, aki természetesen a fogadó klub a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület működésével is megismertette a programban szereplő edzőket.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók