Bársony Ottilia és Kaed Ádám is döntős

A tegnapi nagyszerűen sikerült előfutamoknak hála, a ma délelőtti középfutamok során csak két érdekeltségünk volt a pozsonyi ECA Ifjúsági, U23 Gyorsasági Európa-bajnokságon. Panaszra most sem lehet okunk, hiszen Bársony Ottilia és Kaed Ádám is kiválóan oldotta meg feladatát.

Bársony Ottilia csütörtökön második lett előfutamában U23 K-1 1000 méteren és mivel csak a győztes juthatott be egyenes ágon a döntőbe, ezért a Lágymányosi Spari versenyzőjének péntek délelőtt a középfutamban is rajthoz kellett állnia. Itt más elég volt az első három hely valamelyikét megszerezni, Ottiliának pedig ez nem is okozott kihívást. Igaz a mellette haladó lengyel Marczewska már a táv elején jócskán ellépett a mezőnytől, Bársony is végig továbbjutást érő pozícióban haladt, végül török vetélytársát is lehagyva, a második helyen robogott be a szombat délelőtti fináléba.

Ifjúsági férfi K-1 500 méteren a mezőny nagysága miatt nem lehetett a tegnapi előfutamból egyből a döntőbe jutni, így Kaed Ádám is hiába győzött tegnap, a ma délelőtt is várt rá egy feladat. Félteni azonban egy pillanatig sem kellett, már az első száz méter után nagyjából fél hajóval vezetett, amelyet a táv végéig meg is tartott. Ennek a számnak vasárnap rendezik a döntőjét.

Péntek délután 200 méteres előfutamokkal folytatódik az Európa-bajnokság, ismét jónéhány magyar indulóval.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók