Balla Virág negyedik, a Lucz, Szántói-Szabó páros ötödik lett Kínában

Vasárnap zárult a kínai Hangcsou-ban megrendezett, meghívásos szuperkupa. Az utolsó napon nem született magyar érem, Balla Virág a kanadai Sophia Jensennel negyedik lett női C-2 500 méteren, míg a kajakos vegyes párosok versenyében a Lucz Anna, Szántó-Szabó Tamás kettes ötödikként ért célba.

A zárónapon került sor a férfi kajakosok klasszikus maratoni versenyére is. A futamnak két magyar indulója volt, Boros Adrián nyolcadik, Varga Olivér kilencedik lett.

Gyorsasági szakágban az ötszáz párosok számaiban rendeztek előfutamokat és döntőket. A szabályok lehetővé tették, hogy akár két különböző ország versenyzői is együtt indulhassanak. Ezt használta ki Balla Virág, aki női C-2 500 méteren a kanadai Sophia Jensennel térdelt össze. A páros bejutott a döntőbe, amelyet végül a negyedik helyen zártak.

Kajak vegyes párosban a Luca Anna, Szántói-Szabó Tamás alkotta egység is döntőzhetett. Féltávnál még a harmadik helyen haladtak, végül ötödikként szelték át a célvonalat.

Újabb magyar érem tehát már nem született, így Kiszli Vandának és Adolf Balázsnak köszönhetően egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárult a mi szempontunkból a hangcsou-i verseny.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók