A sprint előfutamokban is remekeltek fiataljaink

A kétszáz méteres számok előcsatározásaival folytatódott péntek délután Pozsonyban az ECA Ifjúsági, U23 Gyorsasági Európa-bajnokság. Ezúttal is több olyan versenyzőnk akadt, aki már most fellélegezhetett, Bauer Zita, Kiskó Réka, Győre Panna, Gyányi Milán, Horányi Dóra, és a Matkovics Vanda, Paragi Petra páros is már döntősnek vallhatja magát a legrövidebb távon.

Ifjúsági korosztály:

Férfi K-1 200 méteren a sűrű mezőny következtében csak az előfutamok győztesei érezhették már magukat biztosan a döntőben. Magyar részről Gál Vincének szoríthattunk, aki a harmadik előfutamban a lengyel Alex Borucki mögött a második helyen ért célba, így a holnapi középfutamban is rajthoz áll. Borucki egyébként a többi előfutamot beleértve is az abszolút legjobb időt evezte.

Ugyanebben a számban a lányoknál is az első helyen kellett végeznie Bauer Zitának, hogy ne kelljen a középfutamban is indulnia. Sikerrel járt, bár ehhez kellett egy remek hajrá is, aminek köszönhetően a táv végén megelőzte az addig vezető olasz ellenfelét.

Női C-1 200 méteren sima futamgyőzelemmel mutatkozott be az Eb-n Győre Panna. Talán a rajt volt az egyetlen, ahol az MTK tehetségének még lehet némi hiányérzete, ezt leszámítva viszont külső szemmel nem lehetett hibát találni a pályájában.

A fiúknál Gyányi Milán révén voltunk érdekeltek, akinek nem feltétlenül a kétszáz méter a fő távja, ennek ellenére ő is már biztos finalista. A szegedi versenyzőnek jól sikerült a rajtja és szoros csatát vívott dán ellenfelével a még egyenes ági továbbjutást érő harmadik helyért, amit végül meg is szerzett. Milán az ezer métert is beleértve két egyes számban döntőzhet majd a hétvégén.

A délután egyetlen páros számában, női C-2 200 méteren a Matkovics Vanda, Paragi Petra egység gond nélkül húzta be a győzelmet és az ötszáz után, sprintben is éremesélyekkel szállhatnak majd vízre vasárnap.

U23-as korosztály:

Férfi kajak egyesben Mizsér Márkra szegeződött a figyelmünk az U23-as korosztályban. A Lágymányosi Spari versenyzője kiválóan rajtolt a kettes pályán, ezután viszont az olasz a svéd és a norvég sprinter is elé került, így negyedikként zárt, amivel a középfutamba jutott.

A nőknél Kiskó Réka ellenben már finalistának vallhatja magát. A KSI SE tehetsége az ukrán és a dán versenyző mögött a harmadik helyen ért célba, így lesz egy szabadnapja, hogy rápihenjen a vasárnapi döntőre.

A csütörtöki ötszáz után már kétszázon is a döntőre készülhet Horányi Dóra. Az UTE kiválósága a rövidebb távon is futamgyőzelemmel kezdett, miután szoros csatában múlta felül spanyol vetélytársát. Dóri a másik előfutam eredményeit is beleszámítva a legjobb időt érte el.

Kollár Kristóf tegnap ezer egyesben rögtön az előfutamból döntőbe jutott, kétszázon viszont ugyanehhez mennie kell majd még egyet a középfutamban, miután péntek délután egy ötödik hellyel kezdett.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók