A Regionális Akadémiai Kupával nyitotta meg újra kapuit Sukoró

Felújított körülmények között, 647 nevezett versenyzővel nyitotta meg újra kapuit a Sukorói Kajak-kenu és Evezős Pálya, amely a jövőben a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia sportolóinak ad majd otthont.

„Teljesen megújultak a létesítmények és a kiszolgáló egységek. Véleményem szerint

egy kiváló fejlesztés valósult meg a sukorói pályán és annak környékén

– vélekedett Tóth Dávid, a Wichmann Tamás Regionális Akadémia menedzsere. – Voltak még kisebb hibák, amelyek csak használat közben jöttek ki, de úgy gondolom, hogy a Magyar Kupára mindent ki tudunk javítani és egy színvonalas versenyt fogunk megrendezni. A versenypálya már mindenki számára ismert volt. A felújításon átesett céltoronyt a versenybírók kiválóan ki tudták használni, illetve az újdonságnak számító tribün is jól vizsgázott, nagy előszeretettel használták ki a helyszíni nézők.”

Az elmúlt hétvége a Regionális Akadémiai Kupákról szólt, három helyszínen – Fadd-Domborin, Sukorón és Szolnokon – versengtek a fiatalabb korosztályok, akik közül a legjobban teljesítők kvalifikálták magukat a szezon egyik legrangosabb utánpótlás megmérettetésére, a három hét múlva - ugyancsak Sukorón - kezdődő Magyar Kupára.

„Az adott versenyszámokban van egy meghatározott kvótaszám, ami alapján az első három, első négy vagy az első öt versenyző automatikusan továbbjut a Magyar Kupára. Viszont azt is vizsgáljuk külön-külön versenyszámonként a hat akadémiát összehasonlítva, hogy hol mekkora volt az indulók létszáma. Abban a kategóriákban, ahol a három legtöbb induló volt ott plusz kvótákat osztunk majd ki” – fejtette ki Tóth Dávid, hogy miként lehetett bejutni a június 28-29. közötti Magyar Kupára.

Sukorón a Wichmann Tamás RA és Gyulay Zsolt RA fiataljai szálltak vízre. Ami a többi regionális akadémiát illeti a Csay Renáta RA és Kammerer Zoltán RA tehetségei Fadd-Domboriban, míg a Kökény Roland RA és Vajda Attila RA versenyzői Szolnokon álltak rajthoz.  A pontos eredményekről a results.kajakkenusport.hu oldalon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók