A klasszikus maratoni távon már nem volt pardon: Adolf Balázs aranyérmes Kínában

Szombaton folytatódott a hangcsoui szuperkupa, méghozzá újabb nagyszerű magyar teljesítményekkel. Maraton szakágban Adolf Balázs a rövid körön szerzett bonzérme után, a klasszikus maratoni távon nem talált legyőzőre, míg Kiszli Vanda ismét bezsebelt egy második helyet. Ugyanezen napon rendezték az ötszáz méteres gyorsasági számok egyes versenyeit is, férfi kajak egyesben Varga Ádám ötödik lett.

Adolf Balázs a pénteki nyitónap rövid körös bronzérme után, szombaton a klasszikus maratoni számban is rajthoz áll. Négyszeres világbajnok kenusunk remekül kontrollálta a versenyt, folyamatosan szakadtak le róla a riválisok, a végén közel félperces előnnyel csapott a célba a spanyol Jaime Duro előtt. Ugyanebben a futamban Simon Sebestyén tizedik, Zsidai Máté pedig tizenegyedik lett.

Női kenusok maratoni távján az U23-as világbajnok Matkovics Lili Sára a hatodik helyen zárt, míg Hegedűs Dóra Karolina a tizenegyedik pozícióban végzett. A kajakos hölgyeknél ismét összecsapott a jelenkor két legjobb maratonis tája, Kiszli Vanda és a svéd Melina Andersson. A két klasszis taktikus csatát vívott, déltávnál már teljesen leszakították a mezőny többi tagját, egymás között pedig a végére hagyták a döntést. A hajrá a vb-hez hasonlóan ezúttal is a svéd lánynak jött ki jobban, Vanda pedig a tegnapi rövid kör után megszerezte második ezüstérmét Kínában.

Gyorsasági szakágban sor került az ötszáz méteres egyes számokra is. A legjobb magyar eredmény itt Varga Ádámhoz fűződik, az ezer méteren kétszeres olimpiai ezüstérmes kajakos ötödik lett a döntőben. Női C-1 500 méteren Balla Virág a B-döntő hatodik helyén fejezte be a versenyt.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók