Zombori Dominik: öt arany és új motiváció

ORV

Nagy sikert ért el a hétvégi racicei Olimpiai Reménységek Versenyén a szegediek fiatal kenusa, Zombori Dominik, aki öt aranyéremmel zárta az eseményt. Öt arannyal volt csúcstartó a kajakos Piller Szabina, aki 2014-ben Pöstyénben ért el ehhez hasonló sikert, valamint a Slihoczki Ádám, Szőke Attila kenupáros, ők tavaly Szegeden állhattak ötször a dobogó legfelső fokára.

Öt arannyal zárta a hétvégi racicei Olimpiai Reménységek Versenyét Zombori Dominik. A szegediek kenusa C-1 500, C-4 500, C-2 1000, C-4 200 és C-2 200 méteren állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A racicei napok a sikerek mellett új motivációt is adtak a fiatal versenyzőnek, aki jövőre olimpiai számban szeretne rajthoz állni és érmet szerezni a korosztályos világbajnokságon.

„Az idén a fő cél az volt, hogy kijussak az Európa- és a világbajnokságra, ami sikerült is, sőt négyesben mindkét versenyen ezüstérmes lettem. Az Olimpiai Reménységek Versenye afféle ráadása volt ennek a szezonnak, és azért is örülök különösen ezeknek az aranyérmeknek, mert betegség után, nem a legjobb állapotban utaztam a versenyre” – mesélte Vécsi Viktor és Boldizsár Gáspár tanítványa, akinek ez volt az utolsó ORV-je, jövőre már csak az ifjúsági korosztályban szerepel.

Hogy melyik távra fókuszál leginkább?

„Bár az idén az ötszáz méter ment a legjobban, természetesen az a célunk az edzőimmel, hogy olimpiai távon, olimpiai számban indulhassak majd a jövő évi világversenyeken – folytatta a versenyző, akinek édesapja is kenuzott, így szülői vonalon ismerkedett meg a sportággal.

„A kenuzás előtt úsztam és dzsúdóztam, de egyik sem fogott úgy meg, mint ez a sportág. Az úszás laboratóriumi körülményei, a faltól-falig élet után nagyon jó volt megélni a természet közelségét, s jó társaságba is kerültem – magyarázta Zombori Dominik, aki a szegedi kenu sikerére is kitért. – Szegeden nagy hagyományai vannak a kenuzásnak, Kacsa bácsi, Vécsi Viktor, Boldizsár Gáspár tudása, tapasztalata nagyon sokat jelent nekünk, és persze az is fontos a sikereinkben, hogy itt van nekünk a Tisza és a Maty-ér is. A Tisza ősszel és tavasszal tökéletes az alapozáshoz, a Maty-ér pedig a legjobbat hozza ki belőlünk a versenyszezonban.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók