Elindul hivatalos magazinműsorunk, a Kajak-Kenu TV az M4 Sporton

Április 25-én premier, ugyanis első adásával jelentkezik a Kajak-Kenu TV. Az M4 Sporton kéthetente csütörtökönként jelentkező műsorokban igyekszünk megmutatni a sportág legfontosabb történéseit, illetve közelebbről is megismerhetjük a párizsi ötkarikás játékokra készülő sportolóinkat, ifjú tehetségeinket, sokat látott legendáinkat. Ott leszünk a legfontosabb versenyeken és időről-időre betekintünk a kulisszák mögé is. Premier epizódunkban Szakács Bálint, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ügyvezető igazgatója ismerteti rövid- és hosszútávú küldetéseinket, de ellátogatunk Korisánszky Dávid és Fekete Ádám egyik edzésére, illetve Hüttner Csaba pedig elárulja milyen út vár azokra, akik Párizsba szeretnének eljutni.

Podcast után mostantól magazinműsorunk is van. Április 25-én érkezik a Kajak-Kenu TV, amelynek első epizódját 15 órától lehet megtekinteni az M4 Sporton, de ezt követően YouTube csatornánkon is látható lesz. A premier során kicsit helyzetbe hozzuk magunkat, ügyvezető igazgatónk, Szakács Bálint foglalja össze az elmúlt 25 év legsikeresebb magyar olimpiai sportágának működését és célkitűzéseit. Ahogy ő is fogalmaz, a kiváló eredményekhez egy harmonikusan és professzionálisan működő szervezetre is szükség van, amely garantálja a biztos hátteret az élsportolóknak, összefogja a regionális akadémiákat és a szabadidős programokra is nagy hangsúlyt fektet.

„Az MKKSZ kiemelt feladata, hogy a versenysport tevékenységet koordinálja, megteremtsük azokat a feltételeket versenyzőinknek, hogy csak a sportolásra fókuszáljanak. Az elmúlt három évben ez volt a fő cél, erre készültünk. Mind a szövetség hivatali szervezete, mind az a közel kétszáz műhely országszerte, ahol a szakmai munka valójában zajlik. Itt vagyunk a célvonalban, a versenyzőink gőzerővel készülnek az olimpiai és paralimpiai játékokra.” – emelte ki a műsorban Szakács Bálint.

Az elmúlt évtizedben a szabadidősportra is komoly hangsúlyt fektettünk. Ennek zászlóshajója a Hervis Balaton-Átevezés, amely rendre átlépi a 4000 résztvevőt. A szabadidősportok kedvelői folyamatosan jelen vannak a Tisza-tó Átevezés és Átúszáson, valamint a Hazai Vizeken programsorozatok különböző helyszínein. Visszatérve a Hervis Balaton-Átevezésre, Szakács Bálint elmondása szerint „ez egy fesztivál jellegű esemény, egy buli, ahol nem az a cél, hogy ki az, aki a leggyorsabban ér a célba, hanem az, hogy érezzük jól magunkat”.

Korisánszky Dávid és Fekete Ádám viszont nem csak „jókedvükből” térdelnek majd össze a válogatókon. A páros tavaly világkupát nyert Szegeden, majd Koris megsérült, de végül időben felépült és egy nagyon izgalmas világbajnoki döntőben olimpiai kvótát szereztek C-2 500 méteren. Korisánszky és Fekete nem csak a kenuban értik jól meg egymást, hanem a magánéletben is jól kijönnek egymással. Nem is csoda, hiszen mindkettőjük életének volt olyan szakasza, amikor az élsport háttérbe szorult. Fekete Ádám 2020-ban rövid időre felhagyott a kenuzással, mivel úgy érezte kiégés jeleit mutatta az elmúlt években, míg Korisánszky Dávid kisfia születése után másfél éven keresztül szobafestőként is tevékenykedett. A kvótaszerzéssel viszont egyértelművé tették: számolni kell velük a válogatókon és szeretnének ott lenni Párizsban.

„A jelenben kell maradnunk. Úgy kell dolgoznunk, mint egy építkezésnél: kellenek az alapok, aztán jön a kőműves és a többiek. Ha mindegyiknek megvan szépen a maga sorrendje, akkor utána tudunk majd beszélni – mondta Korisánszky, majd Fekete vette át a szót. – Csak akkor fogom elhinni, hogy kijutottunk, ha már hazafele jövünk. Elképesztő fókuszban vagyunk a válogatóra. Nekem semmi más nem jár a fejemben, csak a szolnoki válogató. Szolnok, majd a szegedi világkupa, szegedi Európa-bajnokság, és aztán majd beszélhetünk Párizsról.”

Nem csak Korisék, hanem mindenki gőzerővel készül már az idei szezonra. Hüttner Csaba szövetségi kapitány az elmúlt hónapokban végig látogatta az összes edzőtábort és felügyelte a válogatottak felkészülését. Dél-Afrikában, Portugáliában, Sevillában és egy új helyszínen Törökországban is edzőtáboroztak legjobb sportolóink, de mostanra már mindenki hazatért. Kevesebb, mint egy héttel a szolnoki válogató előtt a Holt-Tiszán, Szegeden és Dunavarsányban folytatják a felkészülést. A versenyen után az is véglegessé válik, hogy kik állhatnak rajthoz a szegedi világkupán.

„Két egységgel elmegyünk a hazai világkupára, ahol felmérjük a nemzetközi mezőnyt. Az Eb előtt lesz majd még egy válogató, ami alapján kialakítjuk majd azt a csapatot, ami elmegy az kontinenstornára. Azután, hogy már mindent láttunk – mind a hazai versenyt, mind a két nemzetközi tornát – utána lesz lezárva az olimpiai csapat. Akkor dönt majd az elnökség és a szakmai stáb, hogy kik utaznak az ötkarikás játékokra” – árulta el a szövetségi kapitány.

Április 25-én tehát 15 órától érdemes lesz figyelni az M4 Sportot, de a teljes adás a későbbiekben megtekinthető lesz YouTube csatornánkon is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók