Újabb sikerek Varsóban

Újabb magyar sportdiplomáciai sikernek örülhet a magyar kajak-kenu sport: az ICF varsói kongresszusán a nemzetközi szövetség orvosi és doppingbizottságába beválasztották dr. Toman Józsefet, az OSEI orvosát, míg a sárkányhajó bizottságban pozícióhoz jutott többszörös világbajnok kajakosunk, Patyi Melinda.

Szombaton folytatódtak a tisztségválasztások a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) varsói kongresszusán, amelyen Vaskuti István, a sportág első alelnökének pénteki újraválasztása után újabb magyar sikerek születtek. Az ICF orvosi és doppingbizottságába beválasztották dr. Toman Józsefet, az OSEI orvosát, aki két ciklus óta dolgozik együtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, míg a sárkányhajó bizottságba bekerült egykori világbajnok kajakosunk, Patyi Melinda, aki a magyar szövetség munkatársaként is a sárkányhajó, valamint a szabadidős szakágakért felel.

„A két sikernek köszönhetően továbberősödtek pozícióink a nemzetközi szövetségen belül, ráadásul egy újabb felvetéssel is élt szövetségünk, elnökünk Baráth Etele javaslatára létrejött egy olyan bizottság, amely kifejezetten a televíziós közvetítések minőségi fejlesztésére felügyel a jövőben. Vagyis azok az országok, amelyek élen járnak a közvetítésekben, amelyek évről évre erős színvonalat képviselnek, szakértelmükkel, tanácsaikkal a jövőben segítenék az ICF munkáját” – mondta Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók