Tótka Sándor idén is duplázott a Vízisprinten

Harmadik alkalommal szállt vízre a nemzetközi kajak-kenus sprinter-elit Budapest szívében. A Red Bull és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) ultrarövidtávú versenyén ezúttal is hazai és külföldi nagyágyúk indultak hogy festői környezetben mutassák meg, mire képesek 100 méteren. A Vízisprinten a női K-1-es szám győztese Lucz Dóra lett, míg a férfi kajakosoknál Tótka Sándor állhatott a dobogó tetejére. A két egyéni győztes vegyespárosban is indult, ahol szintén nyertek. A kenus hölgyeknél a C-1 200 méteren friss világbajnok amerikai Nevin Harrison volt a leggyorsabb, a férfiaknál pedig a 200 méter idei vb-bronzérmese, a georgiai Zaza Nadiradze lett az első.

Az ősz első napján kiváló kajak-kenus versenyzők vették birtokba a Városligeti-tavat. A Vajdahunyadvár gyönyörű környezetében már harmadik alkalommal rendezték meg a főváros támogatásával a Red Bull Vízisprintet. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a világhírű energiaital-gyártó közös rendezvényén a sportág legismertebb szereplői versenyeztek egymással, a közönség többek között Csipes Tamarának, Balla Virágnak, Takács Kincsőnek, Birkás Balázsnak, Lucz Dórának és Tótka Sándornak is drukkolhatott. Utóbbi a tavalyi győzelmét duplázta meg 2019-ben, és azt is elárulta, mi lehet a titka a két aranyéremnek.

„A barátságos mérkőzés ellenére ez egy ugyanolyan fontos megmérettetés számunkra – mondta Tótka Sándor. – Amellett, hogy mindenki győzni akar, ez egy szuper lehetőség arra, hogy népszerűsítsük is a sportot. A helyszín tökéletes, hiszen ritkán van lehetőségünk ennyire közel érezni magunkhoz a közönség erejét.

Maximálisan felpörget és óriási erőt ad.

Talán ennek is köszönhetem a második Red Bull Vízisprint egyéni győzelmemet, hiszen a tavalyihoz képest úgy érzem, most kevésbé voltam formában. Az elmúlt hetek, különösen a vb miatt, nagyon intenzívek voltak, a mai versenyt megelőző héten egyetlen egyszer ragadtam lapátot, azt is Moszkvában, így az utazás miatt is fáradtabb voltam”tette hozzá a férfi kajakos szám győztese, aki nem csak egyéniben, de párban is versenyzett, utóbbiban Lucz Dórával sprinteltek egy óriásit.

Lucz Dóra testvérével Lucz Annával érkezett a vasárnapi versenyre, ahol egyszer egyéniben, majd párosban is egymás ellenfelei voltak. „A pályán magadért kell küzdeni, így

el kell attól vonatkoztatni, hogy a testvéred is a mezőnyben versenyez

– árulta el Lucz Dóra, aki Tótka Sándorral párosban is elindult a versenyen. „Már az előfutamban is megvolt az összhang Sanyival, jól tudtunk együtt dolgozni és ezt a döntőre is megtartottuk, ami végül győzelemhez vezetett.”

A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz álltak, többek között Lucz Dóra kedvese, az olimpiai- és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván Artūras Seja.

Természetesen a sportág magyar legendái sem hiányozhattak a rendezvényről: Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is vízre szálltak egy barátságos vegyes páros versenyen, ahol Keszthelyi Vivien autóversenyző, Kiss Virág fitneszmodell, Nagy Adri énekesnő és Molnár Andi műsorvezető eveztek a profik mögött.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók