Tótka két arannyal zárta a rangsoroló nyitónapját

A Szolnokon zajló rangsorolón Tótka Sándor egyesben és párosban is győzni tudott, Kozák Danutáék távollétében háziverseny alakult ki K1 500-on a nőknél, míg a férfiaknál kenu párosban komoly verseny alakult ki.

Tótka Sándor nyerte az első felnőtt döntőt, a 200 kajak egyest Szolnokon, megelőzve klubtársát, Birkás Balázst, míg a harmadik Apagyi Levente lett. „Fáradtan érkeztünk, de végre versenyezhettünk – kezdte Tótka. – Hosszú a holt szezon, szeptemberben volt az utolsó verseny, több, mint hét hónap telt el azóta. Kicsit sajnálom, hogy ez az aranyérem nem ér semmit, de jól éreztem magam. Nem gondoltam, hogy Bazsi bejön a második helyre, de most is bizonyította, hogy nagyon jó versenyző típus, és örülök neki, hogy ilyen edzőtársaim vannak, akik

a végletekig tudnak hajszolni engem is.”

Tótka két elsőséget gyűjtött be az első napon, hiszen a várva várt 500 páros döntőjében Nádas Bencével egy hajóban diadalmaskodott a Noé Bálint, Ilyés Róbert és a Koleszár Mátyás, Németh Viktor egység előtt.

A szintén nagy érdeklődéssel várt C2 férfi 1000 méteres versenyben a Kiss Balázs, Dóri Bence páros győzött a Hajdu Jonatán, Mike Róbert és a Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás duót megelőzve.

„Merész lenne kijelenteni, hogy mi vagyunk a tuti páros, mert a múlt héten pénteken térdeltünk össze ismét először. Igyekszünk magas szintre felfejlődni a válogatóig” – nyilatkozta Kiss Balázs, míg Dóri Bence így fogalmazott: „Mi utánpótlásban már értünk el az U23-asok között egy világbajnoki bronzérmet, amely egy jó jelzés, hogy működőképes az egység.”

Kajak egyes 500 méteren a nőknél kicsit foghíjas volt a mezőny, hiszen többek között Kozák Danuta, Kárász Anna és Szabó Gabriella sem állt rajthoz, távollétükben az ugyancsak olimpiai bajnok Csipes Tamara nyert a fiatal Gazsó Dorka, valamint Hagymási Réka és Medveczky Erika előtt.

„Már most sokkal jobb formában vagyok, mint tavaly egész évben

– mondta Csipes Tamara. – Rangsorolón sem mentem még soha ilyen jól, pedig fájt a torkom, amiért néhány edzést ki kellett hagynom. Sajnálom, hogy ilyen foghíjas volt a mezőny, Erikával és Rékával sokat versenyzünk együtt, szóval ez egy kicsit háziverseny volt.”

„Már azon is csodálkoztam, hogy bejutottam a döntőbe

– nyilatkozta a rendkívül fiatal Gazsó Dorka. – Első éves U23-as versenyző vagyok, szóval most még csak az a célom, hogy kijussak egy korosztályos világversenyre, de ha sikerül addig is néhány skalpot gyűjtenem a felnőttek között, akkor nagyon boldog leszek.”

Női C1 200-on nem indult Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső sem, itt Lakatos Zsanett ért elsőként a célba, a második Nagy Bianka, a harmadik Kisbán Zsófia lett. „Jó formában vagyok,

nagyon élvezem, amit csinálok.

Fontos volt, hogy az első verseny ne egy éles verseny legyen, jó túllenni rajta. Majd két hét múlva meglátjuk, hogy mi lesz, akkorra kell élesíteni és robbanékonyabbnak lenni” – mondta Lakatos Zsanett.

„Sok munka van benne, az biztos, iskola mellett nehéz volt a felkészülés, de megkaptam minden támogatást. A kajakozást 2014-ben kezdtem el, de

két éve csinálom komolyabban.

Remélem, hogy az Európa-bajnokságon is hasonló sikereket érek majd el” – nyilatkozta Kiss Péter Pál.

Varga Katalin VL3-ban és KL2-ben is aranyérmes, KL3-ban Molnár Nikolett nyert, mg a férfiaknál ugyanebben a kategóriában Kiss Erik, KL2-ben Rozbora András, VL3-ban pedig Szomszéd Máté győzött.

Vasárnap zárul a rangsoroló, az eredményeket ide kattintva lehet majd követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók