Tóth László: pezsdítő újdonság

Új versenyzőkkel dolgozik együtt Tóth László, a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella korábbi trénere, aki Kiss Istvánnal közösen a Budapesti Honvéd férfi kajakos csapatát készíti fel az elkövetkező idényre.

A riói ötkarikás játékokat követően elváltak az útjai az olimpiai bajnok Szabó Gabriellának, valamint edzőjének, Tóth Lászlónak. Előbbi Likér Péter irányításával kezdett el dolgozni, utóbbi pedig – Kiss Istvánnal közösen – a honvédos férfi kajakosok felkészítését vette át.

Tóth László számára egyáltalán nem ismeretlen terep ez, hiszen 1994 és 2006 közötti időszakban többek között nála edzett Bártfai Krisztián, Storcz Botond, Benkő Zoltán, Kucsera Gábor, Pauman Dániel és Tóth Dávid is.

„Gabival már az olimpia előtt megbeszéltük, hogy ez lesz számunkra az utolsó közös felvonás. Mindkettőnkre jó hatással van az új környezet, az új kihívás. Mindketten megértettük, hogy a további sikerek érdekében új utakra lesz szükség és sértődés nélkül tudtuk kitenni a pontot a közös munkánk végére” – mondta Tóth László, aki többek között a riói olimpiát is megjárt Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin, az U23-as világbajnokságon ezüstérmet szerző Ilyés Róbert, Noé Bálint és Koleszár Mátyás, valamint a csoporthoz most csatlakozó, vállműtéten átesett Hérics Dávid és Balaska Márk edzéseit irányítja.

„Október közepén kezdtük az edzéseket, már túl vagyunk egy egyhetes mátraházai edzőtáborozáson, az ünnepek előtti hetet pedig Tatán töltjük. Nehéz alapozó időszakban vagyunk, keményen bánok velük, és ahogy látom, harapnak is a srácok. Úgy érzem, az újdonság őket is megpezsdítette, egymást is motiválják az edzéseken – folytatta a tréner, aki szeretné, ha egyesben mindenki előbbre lépne az elkövetkező idényben.

„Az egyest mindenkinek erőltetjük, ami a felkészülés és a versenyzés szempontjából is pszichésen más, de ha esetleg új válogatási elvek érvényesülnek, vagyis a nőkhöz hasonlóan egyes és páros eredmények alapján rakják össze a férfi négyeseket, mindenképpen szükséges, hogy beleálljanak ebbe” – folytatta Tóth László, aki bízik benne, hogy ebből a csoportból két-három versenyző odaér majd a 2020-as tokiói olimpiára.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók