Tiszaújváros két kvótát ünnepelhet

Megtartotta évzáróját a Tiszaújvárosi VSE kajak-kenu szakosztálya. A Jancsár László által vezetett klub idén különleges évet zárhatott, hiszen két versenyzője, Molnár Péter és Váczi Anita is kiemelkedő eredményt ért el a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A riói olimpia és paralimpia került fókuszba a Tiszaújvárosi VSE évzáró ünnepségén. Nem véletlenül, hiszen az egyesület két versenyzője is kiváló eredménnyel rukkolt elő az idei milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Molnár Péter párjával, Tótka Sándorral K-2 200 méteren nyert világbajnoki címet, míg Jancsár László tanítványa, a paraversenyző Váczi Anita ötödik helyével megszerezte a sportág első paralimpiai kvótáját.

„Jelenleg tizenhat kvótája van a magyar kajak-kenu sportnak, ebből kettőt ez a kis klub tudhat a magáénak, amire méltán lehetnek büszkék. Molnár Péter és Váczi Anita eredményei példát adhatnak minden fiatal számára, Moli megmutatta, hogy bár hosszú lehet a siker felé vezető út, kitartó munkával igenis lehet kimagasló sikereket elérni, míg Anita bebizonyította sérülten is képes lehet az ember a jó eredményre” – mondta az ünnepségen Weisz Róbert, az MKKSZ maratoni és parakenu szakágának vezetője.

Az egyesület számára azért is különleges volt ez az esztendő, mert a szövetség és a magyar állam sportágfejlesztési programjának, valamint az önkormányzati támogatásnak köszönhetően megújult a vízitelep, a klub színvonalas körülmények között tudja fogadni versenyzőit.

Az évzárón a hagyományoknak megfelelően átadták a legjobbaknak járó elismeréseket, a fiatalok díjazásában a friss világbajnok, Molnár Péter is kivette a részét.

„Ez volt a tizedik évem itt Tiszaújvárosban, szinte már családtagnak érzem magam ebben a városban, ebben a közösségben. Büszke vagyok rá, hogy az eredményeimmel, a világbajnoki címemmel én is hozzájárultam a város hírnevéhez, és arra, hogy az emberek itt mindig tárt karokkal, szeretettel fogadnak engem – mondta Molnár Péter. – Mindig minden támogatást megkaptam ahhoz, hogy sikeres lehessek, és ebben az évben sikerült bebizonyítanom, hogy méltó is voltam erre a bizalomra. Összejött a hőn áhított világbajnoki cím, ami hiszem, hogy csak az út kezdetét jelenti számomra…”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók