Tanulószobát és korrepetálást is biztosítanak Szegeden

Az utánpótlástól kezdve a felnőttekig igyekeznek minden korosztályra ugyanolyan figyelmet fordítani Szegeden – mondta Petrovics Kálmán szegedi klubigazgató. Több általános iskolával is kapcsolatban állnak, mindeközben a felnőtt versenyzőktől is eredményeket várnak az idén is.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportfejlesztési bizottságának elnöki posztját is betöltő Petrovics az InfoRádió Víztükör című adásában beszélt arról, hogy maximálisan elégedett a Szegeden zajló utánpótlás-neveléssel.

„Sikeres volt a tavalyi évünk, hiszen vb-ken, Eb-ken, ifjúsági játékokon és különböző egyéb korosztályos világversenyeken is képviseltettük magunkat. Az olimpiai programba több női kenus szám került be, erre a szakágra mi is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, bár nálunk már hat-hét éve elkezdődött ez a munka. Két iskolával is együttműködünk, a vízitelepünkre járnak le edzeni a Szegedi Dózsa György Általános Iskolából és a Tabán Általános Iskolából is a gyerekek” – mondta Petrovics Kálmán.

Hozzátette, hogy Szeged jó helyzetben van, hiszen a helyi középiskoláknak és egyetemeknek megtartó erejük van, de azért ott is küzdenek azzal, hogy 14 éves kor után sok gyerek feladja a sportolást.

„Már gimnáziumban is komoly felvételi követelmények vannak,

ez sokaknak problémát jelent, azért abbahagyják a kajak-kenut, vagy más sportot is.

Mi igyekszünk a gyerekeinknek segíteni a tanulásban, kialakítottunk tanulószobákat, ahol edzések között tanulhatnak vagy megírhatják a leckét. Korrepetáljuk is őket, ha szükség van rá, és együttműködünk ezen a szinten is az iskolákkal.”

A felnőtt szegedi versenyzőkről Petrovics elmondta, hogy a téli és a melegvízi felkészülések gyakorlatilag problémamentesen zajlottak le, nem volt sérülés vagy betegség, ami jelentősen hátráltatta volna a munkát. Kiemelte, hogy az olimpiai ciklus közepén egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olimpiai számok.

Kárász Anna is kifogástalan körülmények között készülhetett Dél-Afrikában:


„Ott van például a férfi kajaknégyes, amely tavaly az Európa-bajnokságon remekül ment, a vébén viszont nem szerepelt jól, az ilyen kérdésekre kell most választ kapni. Most alakulnak majd ki a csapathajók, ennek fényében edzőink tervezetten készítik fel a kajak-kenusokat, hogy az év fő versenyein tudjanak a legjobban teljesíteni – vonatkozik ez minden versenyzőnkre Kárász Annától Nádas Bencéig. Továbbá nagyon fontos nekünk, hogy a szegedi eseményeken minél több hazai versenyző induljon el, és ha ez teljesül, akkor remélhetőleg lesz benne érem, sőt aranyérem is” – vázolta elképzeléseit a szegedi klubigazgató.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók