Szombaton indul a nagyüzem

Zsani aranya

Pénteken a női kenusok versenyével, amelyben Lakatos Zsanett aranyérmes lett, a felnőttek számára is elindult Brandenburgban az idei maraton világbajnokság. A hosszútáv magyar specialistái ezúttal is a legjobbak közé kerülhetnek. A tavalyi nagy sikerű győri vb-hez hasonlóan most is Csay Renáta, Kövér Márton és Boros Adrián szállíthatja a legjobb eredményeket a szakág számára.

„Ha a rajtlistát böngésszük, nincs nagy meglepetés, hiszen a maratoni elit tagjai sorakoznak majd fel a rajtnál – mondta Hüttner Csaba. – Viszont nagy az indulói létszám, férfi kenuban és női kajakban is harminc feletti mezőny nevezett” – tette hozzá az utánpótlás vezetőedző, aki elmondta: a magyar csapat tagjai, egy-két versenyzőt leszámítva egészségesek, csak Petró Ádám, Mihalik Sára küzd kisebb sérüléssel, Dóczé Ádám lábáról pedig nemrégiben került le a gipsz.

A világbajnokság egyik nagy kérdése, hogy Csay Renáta megszerzi-e 17., majd 18. világbajnoki aranyát, amelyekkel minden idők legeredményesebb versenyzőjévé válhatna a maratoni szakágban.

Hogy jó formában van idén a győriek sikerembere, azt már az Európa-bajnokságon megmutatta, amelyen szintén duplázni tudott, egyesben és Bara Alexandrával párosban is diadalmaskodott. Duplázásra készül Kövér Márton is, aki a lábsérüléséből felépülő Dóczé Ádámmal és egyéniben is megvédené világbajnoki címét. Tavaly Győrben hatalmas sikert aratott Solti László és Boros Adrián, aki felejthetetlen verseny során, a finisben gyűrte le a dél-afrikaiak szuperpárosát, Hank McGregort és Jasper Mockét. McGregorék természetesen szeretnének visszavágni a magyaroknak, és noha a dél-afrikaiak még nem versenyeztek ezen a német pályán, bizakodnak benne, hogy a pálya adottságai (szél esetén akár surfski versenyre is emlékeztethet majd a verseny a brandenburgi tavon) megfelelőek lesznek számukra. Ráadásul külön motivációt ad számukra, hogy tavaly vereséget szenvedtek a magyar párostól.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók