Remek magyar kezdés a YOG-kvalifikáción

Fantasztikusan kezdték a magyar lány kajakosok a Barcelonában zajló ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyt, miután az első és a harmadik helyet szerezték meg a nyitónapon.

A síkvízi selejtezőből Rendessy Eszter a legjobb, Újfalvi Laura pedig a harmadik idővel került a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kiesés szakaszban folytatták a küzdelmeket. Az elődöntőig mindketten eljutottak, ott azonban összekerültek, így nem tudott az első két helyen magyar végezni. Végül Rendessy Eszter jutott a döntőbe, amelyet meg is nyert, a bronzfutamon pedig a mezőny nagy részétől egy évvel fiatalabb Újfalvi Laura győzött, így az első és a harmadik hely is a miénk lett.

„A lányok döntős és kisdöntős győzelmének értékét növeli, hogy az egyértelműen rosszabb pályán aratták, ugyanis egész nap nagyon nagy szél volt, a lelátó felőli pályát pedig szélvédett környezetben kezdhette, aki odakerült, a végén pedig, az egyenesben hátszele volt” – értékelt Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány, aki nagyon elégedett volt a magyarok teljesítményével.

A megnyitón a magyar csapat

A fiú kenusoknál Pálla Balázs a 10., Kuska Bence pedig a 17. időt érte el a selejtezőben, így ők nem jutottak tovább a nyolc közé, de ezzel még nem veszett el a kvóta, hiszen Európából az első hat nemzet versenyzője kvalifikálja magát az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, Pálla pedig ebben az összevetésben a harmadik helyen áll.

A lány kajakosok és a férfi kenusok szombaton ugyanilyen rendszerben versenyeznek majd szlalomban, és a síkvízi eredménnyel összesítve alakul ki a végső sorrend. A szabályok értelmében egy országból csak egy versenyző juthat ki a YOG-ra, így nagy harc várható a két magyar kajakos lány között a kvótáért.

Pénteken fiú kajakban Kiss Ádám és Majoros Mátyás, női kenuban pedig Gönczöl Laura és Opavszky Réka kezdi meg szereplését Barcelonában a síkvízi versennyel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók