Rekordlétszám az országos bajnokságon

Soha nem látott létszámban jelentek meg a versenyzők a múlt hétvégi, győri maraton országos bajnokságon.

A gyermek, a kölyök, a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt korosztályt is beleszámítva közel 2000 induló volt, amihez még 400 masters csatlakozott a győri eseményen.

„Nagyon szépen megtöltötték az egyesületek a partot és a vízfelületet. Mivel sok volt a résztvevő, nagyobb volt a kihívás is a versenyzőknek, így remek futamokat láthattunk. Az időjárás is ideális volt, és a győriek is kitettek magukért, ami a szervezést illeti. Nagyon köszönjük a kluboknak, hogy ennyi gyereket elhoztak az ob-ra” – mondta elégedetten Boros Gergely szakmai igazgató.

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba is boldogan konstatálta, hogy ki lehetett tenni a megtelt táblát a hétvégén a győri telepen.

„Az egész Aranypart szakaszt elfoglaltuk, pont azt beszéltük, hogy

ha ez így folytatódik, akkor kinőjük azt a részt.

Volt olyan síkvízi futam az ifiknél, amit három részben kellett megrendezni, mert annyi nevező volt, hogy széltében ellepték a Kis-Dunát. A tömeg nagy részét a kölyök, gyermek, serdülő és ifi korosztályok adták, és nemcsak egyesben és párosban indultak sokan, hanem

közel 20 négyes hajó is rajthoz állt a hétvégén.

Külön szimpatikus volt nekem, hogy a klubok és az edzők úgy döntöttek, hogy annak ellenére bevállalják a maraton ob-t, hogy rá egy hétre vb- és Eb-válogató lesz az ifjúsági korosztálynak. Szakmailag is azt gondolom, hogy az utánpótlásban belefér és elfogadható, hogy a maraton ob-t egy felkészülési állomásnak tekintik a rövidebb távra. Nagyon boldog vagyok a hétvégi események után, nagyon jót tett a sportágnak, hogy ilyen nagy számmal képviseltették magukat a fiatalok az országos bajnokságon, innen is látszik a kajak-kenu egyre tövekvő ereje.”

Az összesített éremtáblázaton a klubok között a Szegedi Vízisport Egyesület végzett az élen 11 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzéremmel, második az Újpest (5 arany, 10 ezüst, 2 bronz), harmadik a KSI (5 arany, 9 ezüst, 10 bronz).

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók