Óriási csaták a vb-válogatón

Nagyot harcoltak egymással a magyar maratonista kajak-kenusok a hétvégén Tokajban rendezett világbajnoki válogatón.

A nyitónap a férfiak egyéni számával indult, és hatalmas csata alakult ki a három legjobb versenyző között. A 30 kilométeres táv végén végül a főleg síkvízen versenyző Györgyjakab Máté mindösze két másodperccel előzte meg Máthé Krisztiánt és négy másodperccel a rutinos Boros Adriánt.

A nőknél számtalan világbajnoki cím csapott össze, az eddigi legeredményesebb Csay Renáta kormányproblémák miatt kiállni kényszerült a versenyből, így Czéllai-Vörös Zsófia és Kiszli Vanda külön csatáját hozta a válogató. Végül remek hajrájának köszönhetően a győri Czéllai-Vörös nyert négy másodperc előnnyel az Atomerőmű versenyzője, Kiszli előtt.

Kenuban a férfiaknál ennél is nagyobb volt a harc, Dóczé Ádám 26 kilométer után mindössze 0,4 másodperccel (!) győzött Laczó Dánielt megelőzve. A nőknél Bragato Giada magabiztosan diadalmaskodott Kisbán Zsófia előtt.

Vasárnap a párosok versenyét rendezték meg, és itt is kiváló csatát láthattak a nézők, a férfi kajakosoknál a Boros Adrián, Máthé Krisztián kettős ugyanis alig több mint egy másodperccel verte az Aranyosi Gábor, Mészáros Márton egységet.

A nőknél ennél simábban nyert a Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia páros a Kiszli Vanda, Pupp Noémi duó előtt, a férfi kenusoknál pedig a Laczó Dániel, Nagy Gergely Balázs egység győzött.

Az utánpótlásban a válogatót nyerték:
Férfi ifi K1: Vékássy Bendegúz
Férfi ifi C1: Kollár Kristóf
Női ifi C1: Molnár Csenge
Női ifi K2: Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese
Férfi ifi K2: Vékássy Bendegúz, Redl András
Női ifi K1: Rendessy Eszter
Férfi C2: Hodován Dávid, Kollár Kristóf

A világbajnokságnak október 17. és 20. között Kína ad otthont, előtte kéthetes edzőtáborba vonul majd a válogatott két csoportban.

A vb-re utazó keretet várhatóan jövő kedden hirdeti ki Weisz Róbert szövetségi kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók