Nem esett messze az alma a fájától…

Nagy lendülettel dolgozik a kölyök válogatott Dunavarsányban. A hét során több erőpróba elé is állították a fiatalokat, akikre a vízen és a szárazföldön is felmérések vártak. És mint kiderült: nem esik messze az alma a fájától...

Egy hétre a dunavarsányi edzőtáborba költözött a kölyök válogatott. Öt edző, Major Ildikó, Kovács Gábor, Hargittai István, Kása Ferenc és Révész Zoltán irányításával edzettek a fiatalok, akikre jó pár felmérés is várt a hat nap során. A gyerekek 2000 méteren, 10 kilométeren és Cooper-futásban mérték össze tudásukat, és a tehetségük mellett az is kiderült: nem esik messze az alma a fájától.

Férfi kajakban ugyanis 10 kilométeren Kolozsvári Gábor és Csay Renáta fia, Kolozsvári Brúnó érte el a legjobb eredményt, aki a 2000 métert megnyerő Panyik Zsombort utasította maga mögé. Van, akinek a Panyik név is ismerősen cseng, Zsombor édesapja, Panyik János és édesanyja, Dira Bernadett több téli olimpiát is megjárt biatlonosként. A Cooper-teszt során az MTK-sok fiatalja, Kollek Bálint magasodott ki a mezőnyből, aki 3280 méterrel nyerte meg a futást Kóródi Vencel előtt, de a pécsi Holczer Ákosnak és a szarvasi Keller Gergőnek is sikerült két-két dobogós helyet begyűjteni a három próba során.

A lány kajakosok között a vízen a KSI-Gyoma fiatalja, Várkonyi Sarolta vitte a prímet, aki 2000 méteren és 10 kilométeren is a legjobb tudott lenni. Előbbi számban Nemes Rékát és György Porst Hangát, utóbbiban Sági Alízt és Horváth Maját utasította maga mögé. A Cooper-teszten a kaposvári Szerafin Zsófia érte el a legjobb eredményt 2960 méterrel, a második helyen Paróczi Réka, a harmadikon Németh Alma Eszter zárt.

A férfi kenusoknál a szegedi Gyányi Levente és a DKSC-s Böszörményi Bendegúz magasodott ki a mezőnyből. Gyányi a 2000 métert és a 10 kilométert nyerte meg Böszörményi előtt, futásban azonban utóbbi versenyző volt a jobb. 2000 méteren Molnár Csanád, 10 km-en Szilágyi Balázs, míg a Cooper-tesztben Csanki Imre szerzett harmadik helyet.

Gratulálunk a fiataloknak!

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók