Nagy csaták a válogatón

Szoros versenyeket hozott a tolnai felnőtt, U23-as és ifjúsági maraton válogatóverseny első napja.

Komolyabb meglepetés nem született, az esélyesek közül kerültek ki a győztesek. A felnőtt férfi kajakosoknál 30 kilométeren ugyanaz a sorrend alakult ki, mint tavaly Ráckevén, Györgyjakab Máté (felső képünkön) nyert Boros Adrián és Solti László előtt.

A nőknél ennél is jóval nagyobb verseny alakult ki 26 km-en, az utolsó körig egy bolyban haladt a legjobb négy magyar maratonista kajakos: Kiszli Vanda, Mihalik Sára, Czéllai-Vörös Zsófia és Csay Renáta, végül pedig ebben a sorrendben értek célba.

„Sok még a kérdőjel,

hiszen a férfiaknál csak a Boros Adrián, Solti László páros a védett egység, Györgyjakab Máté pedig U23-as korú, így eldöntheti, hogy a felnőtteknél vagy a fiatalabbaknál indul. Hasonló a helyzet a nőknél is, itt Czéllai Zsófi és Mihalik Sára is U23-as korú” – mondta Weisz Róbert maraton vezetőedző.

A férfi kenusoknál a sérült Kövér Márton távollétében Dóczé Ádám nyert Laczó Dániel előtt 26 km-en, a nőknél pedig 14 km-en Kisbán Zsófiának nem volt ellenfele.

Az utánpótlás eredmények:
Ifi férfi K1 (22 km): 1. Majoros Mátyás, 2. Petró Vince, 3. Sárközy Ambrus
Ifi női K2 (18 km): 1. Bakó Olga, Kőhalmi Emese, 2. Csikós Zsóka, Tófalvi Viktória, 3. Nagy Viktória, Bartos Zsófia
Ifi férfi C1 (18 km): 1. Pittnauer Balázs, 2. Hodován Dávid, 3. Gallai Márk
Ifi női C1 (10 km): 1. Horányi Dóra, 2. Csorba Zsófia, 3. Uracs Vivien

A világbajnokságot a portugáliai Prado Vila Verdében rendezik szeptember 6. és 9. között. A vb-keretet a keddig tartót válogatót követően hirdetik ki.

Az eredményeket itt lehet nyomon követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók