Minőségi csata várható párosban

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség múlt heti döntése értelmében lezárult a négyes válogató: az első tájékoztatóverseny, valamint a bakui Európa Játékok eredménye alapján a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű csapathajó állhat rajthoz a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ugyanakkor a szakmai vezetés úgy határozott: ismét megnyitják a párosok válogatóját, amellyel új lehetőséghez jut a férfi kajakosmezőny. És a párosok már készülődnek is a nagy összecsapásra!

Újabb nagy lehetőséghez jutottak a férfi kajakszakág képviselői miután a szövetség szakmai vezetése múlt héten úgy határozott: a minél több olimpiai kvóta megszerzése érdekében nem járul hozzá ahhoz, hogy Kammerer Zoltán négyesben, valamint Szalai Tamással párosban is rajthoz álljon az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ezzel egy időben pedig újra megnyitották a páros válogatót, férfi kajakosaink július közepén Szolnokon ismét megküzdhetnek a vb-indulás jogárt. Óriási csatára lesz tehát kilátás, amelyet az elmúlt versenyek eredményei is alátámasztanak, Storcz Botond felnőtt vezetőedző szerint is minőségi küzdelmet hozhat majd az új válogató.

„Véleményem szerint ezzel a döntéssel sokan jól jártak, ismét mozgásba hozta a férfi kajakszakágat a válogató lehetősége. Szalai Tamás is már új párral készül, kedden vízre szállt a szám olimpiai bajnokával, Dombi Rudolffal és az első benyomások alapján folytatják is a közös munkát, felkészülnek a szolnoki versenyre. A múlt hétvégi U23-as válogató is nagyon meggyőző eredményeket hozott. A májusban a Kammerer, Szalai párossal szemben szétlövésben alulmaradó Noé Zsombor, Vass Péter páros 3:07-es időeredménnyel nyerte meg a versenyt, de kiemelkedően szerepelt Noé Bálint és Ilyés Róbert kettőse is, amely csak kevéssel maradt el a győztesektől. Formájuk, tudásuk alapján biztosra veszem, hogy mindkét duó ott lesz majd a felnőtt válogató rajtjánál. Ahogyan a sérüléséből felépült Kökény Roland is, aki ismét elindul tavalyi társával, Hufnágel Tiborral. Ők az elmúlt szezonban az ötödik helyen zártak a moszkvai világbajnokságon, és természetesen az idén is szeretnének bizonyítani. A felsoroltakon kívül lesz még egy érdekes formáció: Boros Gergely a tavaly még kétszáz méteren sikereket elérő Nádas Bencével áll rajthoz. Az erőviszonyokat felmérve biztosra veszem, hogy hatalmas harc lesz az indulási jogért, és Milánóban az olimpiai kvóta megszerzéséért is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók