Megható évzáró Győrben

Példaképek

Hagyományos évzáró ünnepségét tartotta meg hétfőn este a Graboplast Győri VSE szakosztálya. Az eseményen díjazták az elmúlt esztendő legjobbjait. Kadler Gusztáv, a szakosztály igazgatója a 2016-os idény legfontosabb pillanatairól mesélt honlapunknak.

– Megható ünnepséggel búcsúztatták az idényt tegnap este. Amikor a beszédét mondta, olykor megcsuklott a hangja.

– Igen, hiszen egy klub élete nem csak a sikerekről, a látványos eredményekről szól. Sokkal több van a mindennapjainkban, mint ami a felszínen látszik. Nagyon elégedett vagyok a 2016-os idényünkkel is, minden szempontból, de a legbüszkébb arra a közösségre vagyok, amit mi alkotunk, amit a mi csapatunk képvisel – mondta Kadler Gusztáv.

– Kezdjük a sikerekkel…

– Van mit megmutatnunk, ez az évzáró műsorból is kiderült, hiszen idén kilenc országot vettek be úgymond a versenyzőink, kilenc különböző helyszínen tudtak eredményesen szerepelni. Homonnai Luca, aki az esztendő elején korosztályában megnyerte a sportág Oscar-díját, az ifjúsági világbajnokságon három aranyérmet szerzett, s a felnőttek között is letette névjegyét. Csay Renáta tizennyolcadik aranyérmével minden idők legeredményesebb maratoni versenyzője lett, Fazekas-Zur Krisztina a női négyessel megvédte olimpiai bajnoki címét, ráadásul a mi sportágunk, és a mi klubunk az egyetlen, amely vidéki egyesületként olimpiai aranyérmet tud felmutatni. Az idei bajnoki pontversenyt mi nyertük, sőt, az egyesület megszerezte a kétszázadik felnőtt magyar bajnoki aranyérmét is. A 199.-re is nagyon büszkék vagyunk, mert az C-2 200 méteres versenyben született, amelyben csak győriek álltak a dobogón. Elégedettek lehetünk azzal is, hogy nálunk is megkezdődött a csónakház felújítása, egyre jobb körülmények között tudnak majd sportolni versenyzőink. Hamarosan elkészül egy kétszáz négyzetméteres konditerem, szertárral, lesz öt új öltözője és vizesblokkja is az egyesületnek, tényleg 21. századi körülményeket tudunk majd teremteni a sportolóinknak.

– Ha nemzetközi viszonylatban kell mérleget vonnia, milyennek látja az idényt?

– Minden világversenyen tudott indulni győri kajakos vagy kenus, aki nem csak jelen volt, de érmet is szerzett. Az olimpiára négy versenyzőnk kvalifikált, az élet úgy hozta, hogy csak kettő tudott szerepelni, de mindkettőjükre, vagyis Fazekas-Zur Krisztinára és Douchev-Janics Natasára is büszkék vagyunk. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a sikereink alapja a város támogatása. Somogyi Tivadar alpolgármester is megjegyezte, hogy Győr számára rendkívüli értékekkel bírnak az egyesület sikerei, és örülne, ha a jövő évi EYOF-on hazai győzelmek, érmek is születnének.

– És ahogy a beszélgetésünk elején említette, nem csak a látványos eredményekről szól a klub élete. Mi van a sikerek mögött vagy a sikereken túl?

– Egy erős, összetartó közösség, amelynek alapját a családok jelentik. Nálunk a klubélet nem csak gyerekmegőrzésről szól, a szülők támogatását élvezzük, legyen szó túrázásról, edzőtáborozásról, családi napról. Tegnap este azt mondtam a gyerekeinknek, hogy minden, ami velük történik éveket, évtizedeket határozhat meg az életükben. És igen, elcsukló hangon olvastam fel az egyik versenyzőnk közösségi oldalon írt bejegyzését a maraton bajnokságon megélt élményéről. Egy tizenkét éves kislány fogalmazta meg mindazt, amit ez a sportág jelent, amit a mi klubunk képvisel. A versenyen kiborult a hajóból, visszaszállt és igyekezett visszakapaszkodni a mezőnybe. Érmet nem tudott szerezni, de sok érzést kapott és adott, és ezeket le is jegyezte egy megható történet formájában. Azt mondtam a srácoknak, azért vagytok a legjobbak, mert ilyenek vagytok. És még valamit megmutattunk nekik egy igazi példakép, Kammerer Zoltán pályáján keresztül. Készítettünk Zoliról egy kisfilmet, ami alatt Arnold Schwarzenegger motivációs beszéde futott. Kamera életútja jól szimbolizálja, hogy vannak magasságok, mélységek, amelyből ki lehet kapaszkodni és menni tovább.

Fotó: Borbély Henriette (Oxygen Media)

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók