Még egy lépés, még egy húzás a nehéz pillanatokban

Hogy kőkemény fából faragták Boros Adriánt, azt már egy ideje tudják riválisai. Maratoni világbajnok kajakosunk a három napos Dusi maraton után egy másik kihívásra is vállalkozott, részt vett a Non-stop Dusin, amelyen közel 100 kilométert teljesítettek a versenyzők. A tolnaiak versenyzője a dél-afrikai Carl Folscherrel párosban szerepelt - a negyedik helyet szerezték meg. Újabb izgalmas dél-afrikai Boros-napló következik.

Non-stop Dusi
Hír

„Rajt hajnali 5.15-kor. Nagyon nem szeretek korán versenyezni, ennek ellenére a Non-stop Dusi első 3-4 órája olyan gyorsan eltelt, hogy szinte észre se vettem. A párommal, Carl Folscherrel minden stimmelt, nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, ennek köszönhetően az élen állókkal haladtunk, és bár futásban gyorsabbak voltak a többiek, evezésben mindig behoztuk őket. Az első holtpont 40 kilométer után jött. Egy teljesen ismeretlen helyen volt egy futószakasz, amiről nem tudtam milyen hosszú lesz, mekkora hegyet kell megmászni, egyáltalán fogom-e bírni utána… Szerencsére Carl sokat segített, így ezen gyorsan túl is léptem. Az előre megbeszélt taktika az volt, hogy jó átlagot próbálunk menni, nem össze-vissza nyomjuk, hiszen 9 és fél óra nagyon hosszú idő. A folyamatos folyadékpótlás és az evés nagyon fontos ilyenkor. Úgy gondolom, hogy ez volt a verseny kulcsa, ami miatt végig tudtuk csinálni. A tó és a nekünk kedvező rész végére még mindig együtt volt az első 4-5 egység, mi a 3. helyen álltunk, az előttünk lévő két egység 5 és 3 percre volt tőlünk, de itt már a hátunk mögött volt 65 km és még mindig várt ránk 32, aminek a nagy része futás volt! A táv legnehezebb pillanatait éltük át itt, két órát kellett futnunk hajóval a vállunkon, úgy hogy eleve nem pihenten érkeztünk erre a szakaszra. A hegyre felfelé menet lépésről lépésre egyre nehezebb volt minden, de ahogy felértem a tetejére már biztosan tudtam, hogy beérünk a célba. A hosszú futás miatt a 4. helyre kerültünk és utolért még két egység minket, de miután vízre raktuk a hajót, stabilan tudtuk tartani a negyedik helyet. A célba beérkezve nagyon örültem, leginkább annak, hogy végig tudtam csinálni ezt a 97 kilométeres versenyt, amelyből 40 kilométer futás volt 900 méteres szintkülönbséggel. Sokan szoktak írni nekem vagy épp személyesen megkérdezik, hogy mire gondolok a verseny közben, mi az, ami motivál és megfordul-e a fejemben, hogy feladom? Minden egyes verseny más és más, leginkább magára a versenyre koncentrálok, de sokszor eszembe jut az egyik nagyon jó barátom, Bucher Barnabás, akivel egyébként az első nagy maraton versenyünket nyertük párosban 2008-ban. Őt nagyon kemény fából faragták, mellette megedződtem rendesen, a mai napig egy véleményem vagyunk, sokszor beszélünk vagy edzünk együtt. Barnabás minden versenyem előtt ír, és ilyenkor megtörhetetlen vagyok! Talán ő az, aki miatt képes vagyok még egy lépést vagy húzást megtenni a nehéz pillanatokban.”

Holnap Nagy Hideg-hegy!

A hagyományok szerint a szövetség szombaton ismét megrendezi a Nagy Hideg-hegy futást, amelyre több mint 1200 nevezés érkezett.

Hír

Szombaton az MKKSZ ismét megrendezi az őszi-téli felkészülést indító közös eseményét, a Nagy Hideg-hegy futást. A meredek terepen zajló közel 7.5 kilométeres futásra 46 tagszervezet több mint 1200 versenyzője adta le nevezését. Többek között rajthoz áll az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel, a világbajnok Vasbányai Henrik, Devecseriné Takács Kincső, Balla Virág és több U23-as és ifjúsági világbajnoki érmes is. Az eseményen más sportágak, így az evezés, az atlétika, a triatlon képviselői is tiszteletüket teszik majd.

A szervezők a célban teával és egy szelet csokival fogadják majd a futókat. A szövetség pedig a futáson résztvevő kajak-kenu szakosztályok között egy-egy darab kajakot és kenut sorsol ki.

A rossz idő sosem akadály

Annak ellenére, hogy éjszaka az ország jelentős részén esett az eső, több mint ezer indulója volt a szombati Nagy Hideg-hegyi futásnak, amelyen a sportágból a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili volt a leggyorsabb.

Hír

Nem éppen kellemes futóidő, az éjszakai esőzés miatt csúszós terep várta az idei Nagy Hideg-hegyi futás indulóit. A hagyományos őszi csapatépítő eseményre az ország minden pontjáról érkeztek a kajakosok és a kenusok, Nagykanizsáról, Győrből, Diósgyőrből, Szegedről futottak be a buszok, a VVSI példának okáért 59 fővel nevezett a versenyre. Amelyet a férfiaknál Petró Erik, a hölgyeknél Csonka Eszter Lili nyerte meg, de ott volt a mezőnyben többek között a börzsönyi futás atyja, Babella Laci bácsi, Szegedről Kása Ferenc, azaz Kacsa bácsi, valamint a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán és a sportág egyik nagy ígérete, Kopasz Bálint is.

“Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk a napot, pedig az eső miatt rendesen csúszott a fű. A verseny végeztével a hagyományoknak megfelelően kisorsoltuk az egyesületek között a hajókat, a kajakot a Budapesti Honvéd, a kenut a VVSI kapta” – mondta Weisz Róbert, a futás főszervezője.