Mégse

Kulifai Tamás Györgyjakab Mátévál párban maratonban állhatott fel a dobogó tetejére

Az időjárás vasárnap kegyesebb volt a ráckevei maratoni válogató részvevőihez. Bár a szombatinál hűvösebb volt a hőmérséklet, nagy hullámokkal ezúttal nem kellett megbirkózniuk a párosoknak. Férfi kajakban Györgyjakab Máté és Kulifai Tamás, nőiben Kiszli Vanda és Mihalik Sára, kenuban Dóri Bence Balázs és Koleszár Zoltán győzött.

Ráckeve
Hír

A hölgyeknél Kiszli Vanda és Mihalik Sára párosa nyerte meg a ráckevei maratoni válogatót, az Atomerőmű SE és a MULTI versenyzői a Czéllai-Vörös Zsófia, Csernák Edina, valamint a Katona Lili, Váczai Enikő kettőst győzték le a versenyben.

„Kiszli Vandáék, valamint Czéllai-Vörös Zsófiék hamar leszakították a harmadik párost, végig együtt, váltott vezetéssel mentek, majd az utolsó kiskörben, az utolsó fordulóban Vandáék megindultak és meg is nyerték a versenyt” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője.

Nagy izgalmakat hozott a férfi kajak párosok versenye, amelyben óriási párharc alakult ki Kulifai Tamás és Györgyjakab Máté, valamint a Mészáros Márton és Gere Bálint alkotta duó között.

„A két páros felváltva vezetett a versenyben, pedig volt két olyan futószakasz is, amelynek a végét elrontották Kulifai Tamásék. Mégis utóbbiak annyira frissek és gyorsak voltak, hogy könnyedén tudtak ledolgozni öt-hatszáz méteres hátrányt. Az utolsó fordulóra együtt mentek, s a célegyenesben Györgyjakabék erősebbnek bizonyultak Mészáros Mártonéknál, meg is nyerték a versenyt. Érdekesség, hogy a gyorsasági szakágra készülő Kulifai a maratonra oda tudott állni és technikailag nagyon jó pályát ment párjával – mondta a szakágvezető. Ebben a számban a harmadik helyet a lágymányosiak, vagyis Mészáros Márton Sándor és Zöllner Dániel szerezte meg.

A férfi kenusok versenyében két induló volt. Dóri Bence Balázs és Koleszár Zoltán párosa a negyedik futás utáni alsó fordulóban minimális előnyre tett szert, amelyet végig meg tudott őrizni a Bakó Tamás, Laczó Dániel kettőssel szemben.

Az ifjúsági versenyzők válogatójáról külön beszámolót közlünk.

A vb-re hajrázta magát Bodonyi és a Kárász, Kozák páros

A Kárász Anna, Kozák Danuta páros és Bodonyi András nyerte a világbajnoki indulásról döntő szétlövést Szolnokon.

Hír

Az első szétlövésben az első válogatón győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara kettős a második válogató győztesével, a frissen alakult Kárász Anna, Kozák Danuta duóval csapott össze a kajak párosok 500 méteres versenyében. A táv első felében fej-fej mellett haladt a két hajó, 250-300 méternél váltott tempót a Kárász, Kozák kettős, és végül magabiztosan, mintegy fél hajó előnnyel nyert, ezzel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

A második szétlövésben C-1 1000 méteren, tehát olimpiai számban Bodonyi András és Kiss Tamás küzdött meg a vb-indulásért. Hasonló volt a forgatókönyv, mint az előző futamban, az elején szoros volt kettőjük harca, majd Bodonyi ritmust váltott, és a hajrát jobban bírva győzött. Bodonyi András először állhat rajthoz felnőtt világbajnokságon, ha Hüttner Csaba és a szakmai bizottság is így dönt. Várhatóan a jövő héten hirdet hivatalos keretet a szövetségi kapitány.

A világbajnokságot Portugáliában rendezik meg augusztus 22. és 26. között.

Taroltak a magyar kajakosok Valladolidban

Hét érmet, közte négy aranyat nyertek a magyarok a 21. Gran Premio Internacional de Valladolid elnevezésű maratoni versenyen.

Hír

A fő szám a kajak négyeseké volt Spanyolországban, 5000 méteren a nőknél a Czéllai-Vörös Zsófia, Katona Lili, Bara Alexandra, Lazúr Margaréta egység győzött, a férfiaknál pedig Boros Adrián, Szakály Viktor, Mészáros Márton és Máthé Krisztián ezüstérmet nyert. Másnap, 6000 méteren a női négyes ismét az élen végzett, míg a férfiak a negyedik helyen értek célba.

Egyéniben a nőknél és a férfiaknál is kettős magyar siker született, Czéllai-Vörös Zsófia nyert Bara Alexandra előtt, valamint Boros Adrián győzött, Máthé Krisztián pedig másodikként zárt.

Az összetettben a nőknél a mieink az első, a férfiak pedig a harmadik helyen végeztek, míg az összevont versenyben Magyarország második lett.

A négyes verseny itt visszanézhető: