Kulifai Tamás Györgyjakab Mátévál párban maratonban állhatott fel a dobogó tetejére

Ráckeve

Az időjárás vasárnap kegyesebb volt a ráckevei maratoni válogató részvevőihez. Bár a szombatinál hűvösebb volt a hőmérséklet, nagy hullámokkal ezúttal nem kellett megbirkózniuk a párosoknak. Férfi kajakban Györgyjakab Máté és Kulifai Tamás, nőiben Kiszli Vanda és Mihalik Sára, kenuban Dóri Bence Balázs és Koleszár Zoltán győzött.

A hölgyeknél Kiszli Vanda és Mihalik Sára párosa nyerte meg a ráckevei maratoni válogatót, az Atomerőmű SE és a MULTI versenyzői a Czéllai-Vörös Zsófia, Csernák Edina, valamint a Katona Lili, Váczai Enikő kettőst győzték le a versenyben.

„Kiszli Vandáék, valamint Czéllai-Vörös Zsófiék hamar leszakították a harmadik párost, végig együtt, váltott vezetéssel mentek, majd az utolsó kiskörben, az utolsó fordulóban Vandáék megindultak és meg is nyerték a versenyt” – mondta Weisz Róbert, a maratoni szakág vezetője.

Nagy izgalmakat hozott a férfi kajak párosok versenye, amelyben óriási párharc alakult ki Kulifai Tamás és Györgyjakab Máté, valamint a Mészáros Márton és Gere Bálint alkotta duó között.

„A két páros felváltva vezetett a versenyben, pedig volt két olyan futószakasz is, amelynek a végét elrontották Kulifai Tamásék. Mégis utóbbiak annyira frissek és gyorsak voltak, hogy könnyedén tudtak ledolgozni öt-hatszáz méteres hátrányt. Az utolsó fordulóra együtt mentek, s a célegyenesben Györgyjakabék erősebbnek bizonyultak Mészáros Mártonéknál, meg is nyerték a versenyt. Érdekesség, hogy a gyorsasági szakágra készülő Kulifai a maratonra oda tudott állni és technikailag nagyon jó pályát ment párjával – mondta a szakágvezető. Ebben a számban a harmadik helyet a lágymányosiak, vagyis Mészáros Márton Sándor és Zöllner Dániel szerezte meg.

A férfi kenusok versenyében két induló volt. Dóri Bence Balázs és Koleszár Zoltán párosa a negyedik futás utáni alsó fordulóban minimális előnyre tett szert, amelyet végig meg tudott őrizni a Bakó Tamás, Laczó Dániel kettőssel szemben.

Az ifjúsági versenyzők válogatójáról külön beszámolót közlünk.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók