Kirobbanó formában a londoni aranyérmes

Két külföldi helyszínen, Abu-Dzabiban, majd Sevillában készülnek március végéig a Honvéd legjobb férfi kajakozói. Kökény Roland az InfoRádió Víztükör című műsorában azt mondta, nagyon elégedett, minden eredménye azt mutatja, hogy soha sem volt még ilyen jó állapotban, mint az idei tél végén.

“A csapat nagy része már volt Abu-Dzabiban, én most edzőtáborozom itt először – mondta a Honvéd olimpia bajnoka, aki ezt a hetet és a következőt tölti majd az arab országban. – Február végétől  öt héten keresztül Sevillában folytatjuk majd a tavaszi felkészülést. Egy helyen nagyon sok lenne a hét hét”.

A 40 éves versenyző beszélt az elmúlt hónapokban elvégzett munkáról is.

“Most nagyon elégedett vagyok. Minden eredményem és az állapotfelmérések is azt mutatják, hogy soha sem voltam még ilyen jó állapotban, mint az idei tél végén” – fogalmazott Kökény Roland.

“Már öt éves koromban hajóban ültem, úgyhogy elég hosszú út van mögöttem. Az elmúlt időszakban nagyon sok lehetőségem volt, és nagyon sok helyre eljutottam, sok dobogón állhattam, de a londoni győzelem annyira megtetszett, hogy valami hasonlót szeretnék idén is elérni. Emiatt minden erőmet összeszedve küzdök, nagyon akarom ezt az érzést, úgyhogy mindent megteszek érte, és mindent alárendelek ennek” – mondta a kajakozó.

Arra a kérdésre, hogy mely számokban indul majd, Kökény Roland úgy válaszolt, hogy ez legyen meglepetés, majd a válogatóversenyen kiderül.

Hozzátette: a 2015-ös év nem sikerült jól neki.

“Sajnos volt egy sérülésem, amely az egész nyaramat végigkísérte. Tudjuk, hogy ez miért következett be, ezt ki fogjuk idén zárni, és reméljük, hogy nem lesz ilyen ebben az évben.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók