Kimlén is elindul a kajak-kenus élet

Új utak

Kimle eddig sárkányhajó csapatával volt jelen a kajak-kenu sport térképén. Most újít a klub, amely megkezdte a faluban és Ásványrárón a gyerekek toborzását. A fiatalokkal a győriek korábbi versenyzője, Kovács Attila foglalkozik majd.

A sportágat kedvelők nyilván többször is találkoztak már híreinkben a Kimlei Sárkányok nevével. Kimle községben, a Mosoni-Dunán erős csapatot kovácsoltak össze az elmúlt évek során, az egyesület példának okáért részt vett a szeptemberi Velencében rendezett klub-világbajnokságon is, amelyről a 20-as női hajójuk bronzéremmel tért haza. Nem mellesleg a falu szervezi a környék egyik legszínvonalasabb sportrendezvényét, a Szigetközi sárkányhajó fesztivált is.

Idén ősztől újít az egyesület, Kimlén is elindul a kajak-kenus élet, Jakab Mihály vezetésével megkezdik az utánpótlás nevelést az egyesületben.

„A Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázatának köszönhetően lehetőségünk nyílt eszközbeszerzésre, így három egyes kajakkal és egy páros hajóval megkezdjük az utánpótlásképzést – mondta Jakab Mihály. – A GYVSE korábbi versenyzője, Kovács Attila vezeti majd az edzéseket, jelenleg a toborzásnál tartunk, a kimlei és ásványrárói általános iskolákból várjuk a gyerekeket az egyesületünkbe. Egy másik pályázatnak köszönhetően megújul a csónakházunk, így rendezett környezetben tudjuk majd fogadni a fiatalokat. A célunk, hogy jövőre öt igazolt versenyzőnk legyen, akik el tudnak indulni a magyar bajnokságon, 2019-ben pedig szeretnénk ezt a számot megduplázni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók