Kettőből kettő magyar kvóta a barcelonai ítéletidőben

Hivatalos eredmény csak később várható, de szinte biztosan kvalifikálta magát az októberi ifjúsági olimpiára (YOG) Rendessy Eszter és Pálla Balázs.

A remek síkvízi eredmények után szombaton szlalomban álltak rajthoz a lány kajakosok és a fiú kenusok a barcelonai kvalifikációs versenyen. Mind a négy magyar, Rendessy Eszter, Újfalvi Laura, Pálla Balázs és Kuska Bence is továbbjutott a selejtezőből, de a pótselejtezőből nem került be egyikük sem a negyeddöntőbe.

A szabályok szerint az összesített versenyben a legjobb hat európai versenyző mindkét szakágban kiharcolta a YOG-indulást, egy nemzetből pedig csak egy versenyző juthatott ki a Buenos Aires-i játékokra. Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány tájékoztatása szerint hivatalos eredmény csak néhány nap múlva várható, de ahogy a magyar csapat számolta, Rendessy Eszter az európaiak között az első, Pálla Balázs pedig az első vagy legrosszabb esetben a második helyen zárt, így biztosan kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára.

“Ezért jöttünk, szóval elégedett vagyok. A nyolc közé már csak a szlalomspecialisták jutottak be, elég annyit elárulnom, hogy a lány kajakosoknál az a versenyző nyerte a szlalomot, aki síkvízen az utolsó lett. Egész nap szakadt az eső, bokáig álltunk a vízben mi is a parton, ítéletidőben versenyeztek ma a gyerekek. Holnap is maximálisan elégedett lennék egy hasonló forgatókönyvvel” – mondta Makrai Csaba.

Vasárnap lány kenuban Gönczöl Laura és Opavszky Réka, fiú kajakban pedig Kiss Ádám és Majoros Mátyás küzdhet meg a kvótáért ugyanilyen lebonyolítási rendszerben.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók