Kaposvár regionális központ lehet

Közös összefogás eredményeként újulhat meg a Kaposvári Vízügyi SC desedai csónakháza, valamint a környező kiszolgáló egységek is. Az első ütem költségeit a Magyar Kajak-kenu Szövetség, valamint Kaposvár Megyei Jogú Város fedezte.

„A magyar kajak-kenu sport számára különösen fontosak az erős vidéki bázisok, ezért nem presztízs-beruházásokban gondolkodunk  – fogalmazott Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára az átadáson. – A csónakházak felújítását több ütemben végezzük el. Ennek eredményeként két és fél év alatt közel ötven csónakházat sikerült jobb állapotba hozni. Külön kiemelendő, hogy elsősorban olyan beruházásokat támogattunk, amelyek – fűtéskorszerűsítés, nyílászáró csere, szigetelés révén – jelentősen csökkentik a későbbi működési költséget.  Kaposváron is több ütemről beszélhetünk, a következő lépcsőre a szövetség 15 millió forintot biztosít. Szeretnénk versenyeket idehozni, hogy ez a helyszín is minél jobban bekapcsolódjon a sportág vérkeringésébe. Szorgalmazzuk a regionális rendszert, ennek egyik központja Kaposvár lesz. Erről is egyeztettünk az átadás előtt Borhi Zsombor alpolgármesterrel, aki nem mellesleg többszörös világbajnok kajakos.”

„Felújították a teljes tetőszerkezetet, amely alatt a szigetelés is megtörtént. Megújultak a nyílászárók, a külső burkolat és az erkélykorlát és kibélelték a kéményt is. Ezek döntő többsége mind akut munka volt – nyilatkozta Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, az MKKSZ szakmai alelnöke. – Azonnal nyomon követhető a változás, hiszen megszűnt a beázás, ennek nyomán pedig a penészesedés is. A szigetelés miatt pedig immár a meleg sem szökik el. Már kivettük a stéget is a vízből, amely az elmúlt legalább tíz esztendőben nem volt renoválva. A még használható részeket majd beépítjük az újba. A tervek szerint nem egy, hanem két ilyen vízre szállási lehetőség is lesz majd.

„Az eddigi beruházás bruttó 26 millió forintos költséget jelentett – tette hozzá Nádasi-Tóth Attila, a Kaposvári Vízügyi SC elnöke. – Örömteli, hogy a homlokzat többszörös szigetelése után maradhatott a tetszetős faburkolat. Az első teraszt azonban szigetelni kell még, illetve az itteni nyílászárók is felújításra szorulnak. Ezekre a munkákra is sor kerül a második ütemben.

Kaposváron rövidesen a városligeti tó is edzéshelyszín lesz. A mindennapos testnevelés keretében rövidesen a kajak-kenu is elérhető lesz az iskolások számára és az egyesület kezdő csoportja is itt gyakorolhat. A szövetség ehhez konténerházat ad, amelyben átöltözhetnek a gyerekek. Továbbá a hajókat és a többi szükséges felszerelést is biztosítja. A város a helyszínt bocsájtja a kajakosok rendelkezésére.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók