Jól sikerült a tizenötödik is

A szervezők tájékoztatása szerint két nap alatt huszonkétezer látogató és százhét sportág képviselői vettek részt a Jubileumi XV. Nagy Sportágválasztón. A rendezvény sikeres megrendezéséhez hozzájárult az is, hogy pénteken és szombaton egyformán szép idő várta a fővárosi eseményre érkezőket.

„Nagyon jól sikerült a jubileumi rendezvény – meséli Patyi Melinda, az MKKSZ szakmai koordinátora. – Rengetegen vízre szálltak nálunk, és ami talán a legaranyosabb, hogy az MTK kajak-kenu szakosztályából érkeztek olyan ifjú „instruktorok” is, akik a tavaszi sportágválasztón ismerkedtek meg a sportágunkkal, most pedig már igazolt versenyzőként segítettek a standunk látogatóinak.”

A Jubileumi XV. Budapesti Nagy Sportágválasztón díjazták „A családom a szponzorom!” címmel kiírt esszépályázat legjobbjait is. A pályázat lehetőséget adott arra, hogy a 10-18 éves fiatalok bemutassák, milyen segítséget kaptak, kapnak szüleiktől, családjuktól eddigi eredményeik eléréshez. A felhívásra összesen 323 pályázat érkezett. A díjakat az ország legsikeresebb sportolója, Kozák Danuta adta át.

A pályázat első helyezettje Luterán Petra lett, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség különdíjait pedig két ifjú kajakos, Végh Bianka Éva és Sinkó Panna Krisztina érdemelte ki. Utóbbi a zsűri szavazatai alapján is díjazott lett.

A díjátadó megható pillanata volt, amikor Sinkó Panna Krisztinának olimpiai bajnok kajakosunk átadta az elismerést, hiszen a kislány pont Kozák Danuta 2012-es olimpiai győzelmét látva döntötte el, hogy kajakozni szeretne.

Végh Bianka Éva és Sinkó Panna Krisztina esszéje elérhető innen:

Végh Bianka Éva

Sinkó Panna Krisztina

Fotó: Fekete Fanni

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók