Mégse

Izgalmas egységek a második válogatón

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a második válogatót, amely az augusztusi, portugáliai világbajnokságra való indulásról dönt.

Hír

Az újonnan alakult 500-as férfi kajak négyes az Európa-bajnokságon remekül szerepelt, bronzérmet nyert a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István hajó, így Hüttner Csaba döntése értelmében ők már együtt készülhetnek a világbajnokságra.

„A formájukat folyamatosan figyelemmel kísérem, és ha valakinél formahanyatlást látok, akkor változtatok a hajó összetételén. Olimpiai kvalifikációs szempontból egy kulcsszámról van szó, fontos, hogy a négyessel jövőre rögtön négy férfi kajakos kvótát szerezzünk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Nagyon izgalmas új egységeket láthatunk ugyanakkor Szolnokon, az Eb-n parádésan visszatérő Kozák Danuta párosban korábbi nagy egyes riválisával, Kárász Annával fog versenyezni és női K-2 500 méteren a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella is új párral áll oda a rajthoz, méghozzá a tavalyi év felfedezettjével, Takács Tamarával. Ezek az egységek üldözik majd az első válogatót megnyerő Medveczky, Csipes egységet.

A Medveczky, Csipes kettőst kell megverni párosban

„A férfi kajakosoknál is vannak változások – folytatta Hüttner Csaba. – Az első válogatón Ilyés Róberttel győztes Hufnágel Tibor régi-új párjával, Dombvári Bencével rajtol a hétvégén. Ilyés Róbert Noé Bálinttal versenyez majd, Pauman Dániel pedig Noé Zsomborral vág neki a K-2 1000 méternek. Izgalmas hetek, izgalmas egy év és izgalmas tokiói verseny vár ránk. Mozgalmas, de a jelenlegi állás szerint sok sikerrel kecsegtető időszak előtt áll a felnőtt magyar kajak-kenu válogatott.”

Amennyiben más versenyzők lesznek az első és a második válogató győztesei, úgy szétlövés dönthet majd közöttük, amelyet várhatóan jövő keddig megrendeznek.

Az A döntőket pénteken és szombaton az M4, vasárnap pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala élőben közvetíti, valamint a helyszínről jelentkezünk majd friss nyilatkozatokkal is.

A válogató A döntőinek programja:

Szárnyaltak sárkányhajósaink a világbajnokságon

Túlszárnyalták a várakozásokat a magyar sárkányhajósok az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon.

Hír

„A kajak-kenus hagyományokhoz híven, világversenyről még nem jöttünk haza érem nélkül, remélem, így lesz ez az idei világbajnokságon is, főleg 500 és 2000 méteren várok jó eredményt, és érmeket” – mondta még a világbajnokság előtt Patyi Melinda csapatvezető.

Ehhez képest a vb-re több gyorsasági kenussal megerősített magyar csapat nem jó, hanem kiváló eredményeket, és rengeteg érmet hozott haza, ugyanis mind a három éremből hatot-hatot szereztek.

Világbajnok lett 500 méteren a 10-es és 20-as férfi hajóegység, valamint 2000 méteren a 10-es mix, a 20-as férfi, a masterseknél pedig a férfi és a mix 10-es hajóegység is.

Ezüstérmet nyert 200 méteren a férfi 20-as, a masters férfi 10-es és mix hajó, valamint 500 méteren a mix 10-es és 20-as és a masters férfi 10-es egység. Bronzérmes 200 méteren a férfi és a mix 10-es, 500-on a masters mix 10-es, 2000 méteren pedig a női és férfi 10-es, valamint a mix 20-as hajóegység.

„Fontos megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy csak 35-en utaztak ki az Egyesült Államokba, 21 versenyszámban álltunk rajthoz, amelyből 18 versenyszámban érmet is hoztunk, két alkalommal pedig a negyedik helyen végeztünk – kezdte az értékelést Reményi Péter, a csapat edzője. – Örülök, hogy néhány fiatal kenussal is sikerült megszerettetnünk a sárkányhajózást itt, Amerikában. Rendkívül fontos ez a négy senior aranyérem, hiszen nemzetek közötti világbajnokságon 2010 óta nem álltunk a dobogó legfelső fokán ebben a kategóriában.”

Jövőre Moszkvában rendezik az Európa-bajnokságot, 2020-ban pedig Indiában a világbajnokságot.

Megkérdőjelezhetetlen magyar arany a vébén!

A SUP Race Hungary Team fantasztikus teljesítménnyel nyerte meg az ausztriai Fuschlsee-ben rendezett SUP Dragon világbajnokságot.

Hír

Három földrészről, 17 országból 34 csapat nevezett a vébére, amelyet először tavaly Barbadoson rendeztek meg.

A 12 fok és az eső ellenére remek hangulatban zajlott az idei verseny is, amelyen három magyar csapat vett részt. Közülük az ifjúsági olimpiára készülő Pálla Balázs, a többszörös maratoni kenus világbajnok, a sárkányhajó-világbajnokságról aranyéremmel hazatért Kövér Márton, valamint Hubik Attila és Nagy Szabolcs alkotta SUP Race Hungary a versenyzők kenus múltjának is köszönhetően kiemelkedett a mezőnyből, és hétből hét futamot megnyerve magabiztosan győzött.

A vb-címvédő barbadosi csapat lett a második, míg a bronzérmet az ugyancsak magyar Wog Boys (Lévai Ferenc, Lentulai György, Németh Balázs, Szekszárdi Ferenc) szerezte meg.

Gratulálunk a fantasztikus magyar szerepléshez!