Három magyar a Kanal Sprinten

Potsdam

Hajdu Jonatán, Fekete Ádám és Birkás Balázs is rajthoz áll vasárnap a hagyományos potsdami Kanal Sprinten. Világbajnoki bronzérmes kenusaink és világbajnok kajakosunk a szeptemberi kihívásról mesélt.

„Tavaly már meghívást kaptam erre a versenyre, de akkor kihagytam. Viszont két korábbi magyar szereplő, Lantos Ádám és Nagy Péter beszámolóiból nagyjából tudom, hogy mi vár rám ezen a versenyen. Kevesebb, mint kétszáz métert kell lapátolni és csak két versenyző van a vízen. Érdekesség, hogy a német szervezők kifejezett sprintereket nem hívtak erre a versenyre, ahogy tudom, rajthoz áll Sebastian Brendel és egy francia srác is. A mezőnyt tekintve szerintem nem nagyképűség, ha azt mondom: nyerni megyek ki, de persze mások a körülmények, mint egy hagyományos versenyen, így lehet, hogy a tapasztaltabb, sok Kanal Sprintet megélt versenyzők jobban érvényesülnek majd itt. Az evezéssel nem álltam le, napi egyet edzek, szóval ezzel nem lesz gond” – mondta Hajdu Jonatán.

C-2 200 méteren bronzérmes társa, Fekete Ádám is bízik a jó szereplésben, bár neki nem igazán kedvence a sprint.

„Én azért állok rajthoz, mert számomra megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a versenyre, s jó kis kihívásként élem meg. Nincsenek elvárásaim, mert ezen a héten már az edzőm, Martinkó Gábor nélkül készültem, ő elutazott a dél-afrikai maratoni világbajnokságra a magyar válogatottal. A sprint nem a kedvencem, de igyekszem majd a maximumot kihozni magamból” – mondta Fekete Ádám.

Birkás Balázs friss felnőtt világbajnokként érkezik, hiszen párjával, Balaska Márkkal megnyerték Racicében a K-2 200 méteres versenyt.

„Most nem kell teljes kétszáz métert evezni, és egy az egy elleni verseny, egyenes ági kiesés lesz. Bízom benne, hogy egy párszor végigmegyek majd a pályán. Természetesen győzni megyek, mindig ezt várom el a magamtól, s meg is van az esélyem rá, hiszen rajtban nagyon sokat fejlődtem az idén. Persze az ellenfeleimet se becsülöm le, hiszen a német Rauhe, a francia Beaumont és a szerb Dragosavljevics is ott lesz a rajtnál” – magyarázta Birkás Balázs.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók