Győrben is vízre szálltak a sárkányok

A hétvégén Győrben elindult a sárkányhajó Roadshow, amelynek keretében 2000 méteres idénynyitó versenyt is rendeztek a győri és Győr környéki klubok fiatal versenyzői számára.

Új versenyrendszerrel indult el a 2015-ös sárkányhajó idény. A premier kategória részvevői számára az idén külön magyar bajnoki sorozatot rendeznek, a legjobbak négy helyszínen küzdenek meg a pontokért, sőt, május elején, a szolnoki első fordulóban az Európa-bajnoki indulás jogáért is válogatóztak a kiemelt egységek.

A szabadidős csapatok, az iskolások, a cégek, települések számára a múlt hétvégén Győrben jött el a rajt pillanata – a nevezések tekintetében eddig ez volt a legnépesebb Roadshow az elmúlt években, még úgyis, hogy a premier csapatok nem vettek részt a viadalon.

„Az idén huszonegy egység állt rajthoz a győri Roadshow-n. Az idő, a vízállás tökéletes volt a versenyzéshez és a szervezés is minden igényt kielégített – mondta a rendezvényről Weisz Róbert. – A versenyrendszer változása, illetve az, hogy a győri esemény nem került bele a bajnoki futamok közé azt eredményezte, hogy a premier csapatok nem vettek részt a versenyen, de így is láttunk nagy küzdelmeket a pályán. Jó volt látni példának okáért, hogy a győri fiú, illetve lány kajakosok, valamint a kenusok szülei ismét aktivizálták magukat, és sikerült három sárkányhajót is kiállítaniuk a szülők közötti versenyre. És nagy létszámban indultak az iskolás csapatok is, mind az általános, mind a középiskolások óriási lelkesedéssel versenyeztek. A kétezer méteres idénynyitóra is több klub versenyzői érkeztek a gyermektől a serdülő korosztályig. A győriek teljes létszámban szerepeltek, de eljött a Zoltek, a Lábatlani sirályok, a Vért SE csapata, sőt még Hajdúnánásról is érkeztek versenyzők. Összességében nagyon jó hangulatú rendezvényt tudtunk lebonyolítani.”

Teljes galéria megtekintése

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók