Fiataljainkat támogatja a Kovács István Alapítvány

A 2015/2016-os tanév kiemelkedő tehetségeit ismerte el a Kovács István Alapítvány, amely mintegy kétmillió forint értékben 18 átlagon felüli eredményt elérő fiatalt támogat 2017-ben. A támogatás a diákok és fiatal versenyzők, informatikai eszközbeszerzését, edzőtáboroztatását vagy épp utazási költségtérítéést, sporteszközvásárlását segíti.

Támogatás
Hír

A Művészetek Palotája impozáns üvegtermében rendezte meg díjátadó ünnepségét a Kovács István Alapítvány, az eseményen az alapító Kovács Zoltán és a kuratórium elnöke Kovács Anita köszöntötte a díjazottakat és közel száz vendéget. Az ünnepségen jelen voltak a kuratórium tagjai, Szilasné Mészáros Judit és dr. Szűcs Balázs, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Dónusz Éva, olimpiai bajnok kajakos, utánpótlás kapitány, Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok és Dombi Rudolf olimpiai bajnok is.

Az alapítvány az idén 18 fiatalt támogat, ebből 13-an utánpótlás korú kajakosok és kenusok. Az alapítók úgy vélik: a tehetség, szorgalom nélkül önmagában kevés a kiemelkedő teljesítményhez, ahhoz azonban, hogy valaki folyamatosan összpontosítani tudjon céljaira, ideális, nyugodt körülmények szükségesek. A Kovács István Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése pont az, hogy segítse a motivált és egyúttal szorgalmas fiatalokat a zavartalan felkészülésben azzal, hogy enyhít mindennapi gondjaikon.

A szervezet küldetése, hogy a névadó emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében, a tehetséges fiatalok oktatását és sport pályafutását támogassa.

2017-ben támogatásban részesülnek:

Balaska Márk, kajak-kenu versenyző, Budapesti Honvéd SE

Bíró András, érd diák, Vörösmarty Mihály Gimnázium

Csokor Erik Ferenc, kajak-kenu versenyző, Tatai Hódy Kajak-kenu szakosztály

Fekete Patrik,   kajak-kenu versenyző, KSI

Gergő Bálint,  kajak-kenu versenyző, FTC Kajak-kenu szakosztály

Kirkov Valentin Iván, kajak-kenu versenyző, FTC Kajak-kenu szakosztály

Koleszár Mátyás, kajak-kenu versenyző, Budapesti Honvéd SE

Kováts Bence Csaba, érdi diák, Vörösmarty Mihály Gimnázium

Németh Viktor Máté, kajak-kenu versenyző, Budapesti Honvéd SE

Pajer Sándor Balázs, érdi diák, Vörösmarty Mihály Gimnázium

Petró Ádám, kajak-kenu versenyző, FTC Kajak-kenu szakosztály

Petró Erik, kajak-kenu versenyző, FTC Kajak-kenu szakosztály

Piller Szabina, kajak-kenu versenyző, UTE

Racskó Fruzsina Lilla, kajak-kenu versenyző, KSI

Szőke Attila, kajak-kenu versenyző, Lágymányos SPARI Vízi Sport Egyesület

Varga Dorka, érdi diák, Vörösmarty Mihály Gimnázium

Vass Péter, kajak-kenu versenyző, Dunafüredi Vízisport Klub

Végh Artúr, érd diák, birkózó, Érdi Spartacus Sportklub / Kós Károly Szakképző Iskola

Ismét jön a sárkányhajó Nagydíj Sukorón

Szombaton és vasárnap Sukorón rendezik meg a hagyományos sárkányhajó Magyar Nagydíjat, amely a bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulója. A kétnapos programban megtalálható a Sulisárkány-sorozat döntője is, amelyen 31 iskolai csapat vesz részt.

Sárkány
Hír

Sűrű program és remélhetőleg nem annyira rossz idő vár majd a hétvégén a sárkányhajó Magyar Nagydíj részvevőire. Az eseményen felvonul a hazai sárkányhajózás színe-java, szombaton a Sulisárkány versenyeket, a Roadshow döntőit, valamint Nagydíj számokat rendezik meg, vasárnap pedig a bajnokság ötödik, vagyis utolsó fordulójára kerül sor, amelyen eldől a bajnoki címek sorsa.

„Szombaton már nagyüzem lesz Sukorón, hiszen harmincegy Sulisárkány csapat száll vízre, a Roadshown pedig tizenegy csapat rajtol – mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője. – A Sulisárkány sorozatban tizennégy elődöntőből jutottak ide a csapatok, s a tavalyi kiírástól eltérően most a középiskolások számára is volt megmérettetési lehetőség. Ezen a napon a Roadshow mellett rendezzük meg a Nagydíj számokat, a váltót és a 4000 métert. A vasárnap már a bajnokságban szereplő csapatoké, most avatunk összetett bajnokot. A szegedieknek még matematikai esélyük van arra, hogy befogják a Römi egységet, míg a harmadik hely sorsa a Lapátolók és a Dunai Sárkányok között dőlhet el.”

Patyi Melinda kitért arra is, hogy a júliusi szegedi Európa-bajnokság milyen hatással volt a szakágra.

„Az Európa-bajnokság lehetősége sokakat megmozgatott, a tavalyihoz képest kétszázzal több versenyengedélyt adtunk ki, a meglévő csapataink mellé öt új egység jelentkezett a versenysorozatba. Az Európa-bajnokságon csak a klubfutamokban hatszáz magyar induló volt, a hazai rendezésű nemzetközi esemény újabb lendületet adott ennek a szakágnak. Jövőre újításokkal várjuk majd a mezőnyt, a bajnoki futamok is kapnak frissítést vagy a távok vagy a hajóegységek terén, erről a közeljövőben döntünk majd.”

Mindent vitt a Römi

Lezárult a sárkányhajó bajnokság Sukorón, és mindent vitt a Römi KKSK. A csepeliek 200 és 2000 méteren, valamint összetettben is megnyerték a bajnoki aranyérmet.

Sárkány
Hír

A sárkányhajó magyar bajnokság ötödik, egyben záró fordulóját rendezték meg vasárnap. A program a 200 méterekkel indult, amelyben a Römi KKSK szerezte meg a győzelmet az ESMTK és a Szegedi Sárkányhajó SE előtt. Reményi Péter csapata 2000 méteren sem talált legyőzőre, az egység a Dunai Sárkányok Vác csapatát, valamint Szegedi Sárkányhajó SE-t utasította maga mögé. Ezzel 200 és 2000 méteren, valamint az összetett versenyben is a legjobb lett a Römi, amely az esztendő során 320 pontot gyűjtött, a szegediek a második, a Dunai Sárkányok Vác csapata a harmadik helyet szerezte meg.

„A bajnoki sorozat utolsó állomását rendeztük meg Sukorón, szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadta a versenyt, mert bár borús idő volt, nem esett az eső. A viadal előtt a szegedieknek még matematikai esélyük volt arra, hogy az összetett versenyben legyőzzék a Römi csapatát, de a 200 méteres verseny megnyerésével eldőlt minden, s később 2000 méteren is a legjobbnak bizonyultak Reményi Péterék” – mondta Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője, aki kiemelte az önkéntesek hétvégi munkáját, és köszönetet mondott Ladányi Szabolcsnak a szakágban végzett egész éves munkájáért.

Magyar bajnokság, 5. forduló, Sukoró

200 m: 1. Römi KKSK 49,82, 2. ESMTK 50,84, 3. Szegedi Sárkányhajó 50,96. 2000 m: 1. Römi KKSK 9:23,20, 2. Dunai Sárkányok Vác 9:38,08, 3. Szegedi Sárkányhajó Klub 9:43,70. Az összetett verseny végeredménye: 1. Römi KKSK 320 pont, 2. Szegedi Sárkányhajó SE 277, 3. Dunai Sárkányok Vác 260

Nagydíj. Nők. Senior 10-es 200 m: 1. Óbudai Sárkányok 1:03,68, 2. Körös Dragon SE 1:04,36, 3. ESMTK 1:04,48. Masters 10-es 200 m: 1. Dunai Sárkányok Vác 1:04,62, 2. Óbudai Sárkányok 1: 05,06, 3. A-HIDragon 1:05,30. Férfiak. Senior 10-es 200m 1. Lapátolók 57,14, 2. Vadkörte 57,76, 3. Körös Dragon 58,36. Masters férfi 10-es 200 m: 1. Dunai Sárkányok Vác 54,68, 2. Körös Dragon SE 57,38, 3. Vadkörte 57,44

 

 

Bajnoki Tabella 5 Forduló Után 2017