Fazekas-Zur Krisztina a surfski világbajnokságon rajtol

A Tahitin megrendezésre kerülő ICF surfski világbajnokság pénteki megnyitóünnepségén magyar zászlóval vonult fel a kezében olimpiai bajnok kajakosunk, Fazekas-Zur Krisztina, aki ezzel a 28 kilométeres versennyel kezdi meg a felkészülést a 2016-os idényre.

A Kaliforniában élő és edző Fazekas-Zur Krisztina számára nem ismeretlen az óceáni kajakozás, hiszen felkészülése során többször is tréningezik ilyen hajóban, és rendszeresen vesz részt surfski viadalokon. Most hétvégén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség világbajnokságán áll rajthoz, amelyen rajta kívül is több gyorsasági versenyző, példának okáért az 1000 méteren világbajnok új-zélandi Teneale Hatton is szerepel.
– Nem sokat tudok erről a versenyről, mindössze annyit, hogy nagy hullámok lesznek, és rajthoz állnak a világ legjobb surfski-versenyzői – mesélte Fazekas-Zur Krisztina. – Nagyon örülök annak, hogy sikerült elintézni a repülőjegyemet és az indulásomat, hiszen ilyen nagyszabású óceáni versenyen még nem vettem részt. Sok időm nem volt készülni erre a viadalra, mivel csak egy hete érkeztünk haza Európából, így igazából nagy elvárásaim nincsenek a viadallal kapcsolatban. Egyszerűen csak borulás nélkül szeretnék célba érkezni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók