Dudás és Nagy állta a szelet

Női kajakban meglepetés született, kenuban, valamint a férfi sprintereknél a papírforma érvényesült a dunavarsányi tavaszi felmérőn. A legjobb időket Bodonyi Dóra, Lakatos Zsanett, Nagy Péter és Dudás Miklós produkálta.

Olimpiai bajnokaink közül Kovács Katalin derék-, Kozák Danuta kisebb vállfájdalom miatt nem állt rajthoz, Szabó Gabriella most ért haza a floridai edzőtáborozásából, rajtuk kívül azonban a teljes élvonal elindult szerdán a dunavarsányi felmérőn, amelyen 2×2000 métert teljesítettek a versenyzők. A legjobb időt a szolnoki Bodonyi Dóra produkálta, aki nagy változásokon ment keresztül a tél folyamán, ő volt az egyetlen a mezőnyben, akinek sikerült kilenc percen belüli 2000 métert eveznie.

„Dóra jól láthatóan nagyon komolyan vette az alapozást, sokat fogyott, erősödött, és nagyon jól evezett ezen a napon” – mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

A női kenusoknál a győriek háziversenyt vívtak: a racicei Európa-bajnokságra készülő Lakatos Zsanett fölényesen nyert Balla Virág és a szintén Eb-részvevő Takács Kincső előtt. A férfi sprinter kenusoknál Nagy Péter, a kajakosoknál a 24. születésnapját kedden ünneplő Dudás Miklós emelkedett ki a mezőnyből. Az 5×200 méteres felmérőn mindkét versenyző jó átlagot nyújtott, Dudás például 36.7 és 39.7 közötti időket lapátolt.

„Pedig nem voltak egyszerű helyzetben a sprinterek, erős szél volt délután, ám Nagy Peti és Dudás Miklós is a többiekhez képest kiemelkedő eredményt tudott nyújtani” – mondta az utánpótlás vezetőedző.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók