Demizson Race – SUP és futás Tokajban

Idén első alkalommal, 2019. augusztus 31-én, Tokajban kerül megrendezésre a Demizson Race, a SUP és a futás szerelmeseinek nagy örömére.

A Stand up paddling (közismert nevén SUP) egy meglehetősen fiatal sportág, ám mára igen nagy népszerűségnek örvend az egész világon, így Magyarországon is.

Mivel a SUP igazából bármilyen vízfelületen űzhető egy megfelelően kiválasztott deszkával, ezért manapság már nem csak tengeren, de folyókon és tavakon is egyre többen űzik ezt a sportot.

A futás, mint testmozgás szerencsére szintén egyre népszerűbb hazánkban, ezrek róják köreiket országszerte hosszabb-rövidebb távokon.  Nem csoda, hiszen szinte csak egy jó futócipő és megfelelő ruházat kell hozzá és már indulhatunk is. Nincs szükség edzőteremre, személyi edzőre, különféle eszközökre, egyszerűen csak futunk a szabadban és feltöltődünk.

És hogy mi a közös ebben a két sportágban? Az biztosan, hogy mindkét tevékenység rengeteg pozitív hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Egyrészt növelik az állóképességet és az erőnlétet; másrészt pedig a természet közelsége, az ott végzett testmozgás miatt rendkívül jó hatással vannak a lélekre, segítik levezetni a stresszt és kikapcsolódni, eltávolodni a hétköznapi gondoktól.

Miért ne ötvözhetnénk ezt a két, egyre közkedveltebb sportágat egy versenyen belül? Így született meg egy olyan duatlon ötlete, aminek az elemei a SUP és a futás. Ráadásul mindezt egy csodálatos helyszínen, a festői szépségű Tokajban.

A regisztráció után, mely a teljes körűen felújított és tavaly átadott Tokaji Vízitúra Központban lesz, a versenyzők a tokaji strandról, közismertebb nevén a Tutajos Beachről vágnak neki a versenyek. A strand homokos partja tökéletes egy SUP verseny tömegrajtjához, ahonnan indulva 3 km-t eveznek majd a résztvevők egészen vissza a Tokaji Vízitúra Központig. Itt, a depóban várja majd őket a futócipőjük és 2,5 km futás következik a Tokaji borvidék patinás központjában. Elhaladnak a Fesztiválkatlan előtt, át a Fő téren, érintve a Rákóczi Pincét, majd egy forduló után a Bodrog-parton futnak vissza a Vízitúra Központig.

A szervezők igazán kivételes helyszínt találtak ennek a különleges és egyedülálló versenynek, hiszen a Világörökség részévé nyilvánított Tokaji Borvidéken minden résztvevő felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. A verseny első 3 helyezettje pedig az élményeken felül értékes nyereményekkel is távozhat.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a nevezésre csak online van lehetőség. A nevezési díj 3000 Ft/fő, melyet az online nevezéskor kell kifizetni. A rendszeren keresztül különböző típusú SUP-ok bérlésére is van lehetőség, melynek díja 1000 Ft/SUP. A bérelt SUP-okhoz evezőt és mentőmellényt is biztosítunk.

Lesz büfé is és a jó hangulatról DJ gondoskodik majd! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A versenykiírás és az online nevezési felület ide kattintva érhető el.

A Facebook eseményhez pedig itt lehet csatlakozni.

További kérdések esetén Balázs Réka tud felvilágosítást adni: reka.balazs@mkksz.hu

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók