Czéllai-Vörös duplázott a maraton ob-n

A kajak egyesben pénteken nagy csatában győztes Czéllai-Vörös Zsófia az egyesben bronzérmes Csay Renátával egy hajóban párosban is nyerni tudott a maraton országos bajnokságon Győrben.

Weisz Róbert szövetségi kapitány beszámolója szerint a két világbajnok versenyző nagyon magabiztosan, több mint hatperces előnyel végzett az élen. A második helyért viszont nagy csata folyt a 26 kilométeres távon, végül a Tanka Emese, Csépe Panka kettős megelőzte a Korsós Zsófia, Nagy Viktória egységet.

Akárcsak egyesben, párosban is hatalmas verseny volt a férfiaknál, ám ezúttal az utolsó méterek nem a pénteki győztes Mészáros Mártonnak, hanem Boros Adriának kedveztek, aki Máthé Krisztiánnal párban csupán 0,68 másodperccel nyert a 30 kilométeres futam végén a Mészáros Márton, Aranyosi Gábor egység előtt. A harmadik a Mészáros Márton Sándor, Grőger Mátyás duó előtt.

A férfi kenusoknál – ahogy Weisz Róbert fogalmazott – a második körben vett egy mély levegőt a toronymagas esélyes Kövér Márton, Dóczé Ádám páros, és magabiztosan, közel két és fél perccel győzött a Laczó Dániel, Nagy Gergely Balázs kettős előtt, míg a bronzérmet a Bucsi Bence, Kovács Máté András duó szerezte meg.

Az egyes számokban az első két helyezett szerzett indulási jogot az Európa-bajnokságra, ám Weisz Róbert hivatalosan csak később hirdet keretet. Az országos bajnokság egyben az első világbajnoki válogató is volt a maratonistáknál.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók