Csenge és a teljes éremkollekció

Négy friss EYOF-győztes készülődik a hétvégi ifjúsági és U23-as országos bajnokságra. A hölgyeknél Rendessy Eszternek (K-1 200 m) és Szellák Szabinának (K-1 500 m), a férfiaknál Keresztes Kristófnak (K-1 200 m) és Molnár Csengének (C-1 500 m) is szurkolhatunk majd Szegeden. Hogy milyen érzéseket adott számukra az EYOF? Erről ezúttal Csenge beszél honlapunknak.

Molnár Csenge az egyik legmosolygósabb tagja volt az EYOF-csapatnak, s volt oka az örömre. A szegedi kenus ugyanis teljes lett az éremgyűjteménye: C-1 500 méteren arany-, az 500 méteres mix számban Horváth Benedekkel ezüst-, míg 200 egyesben bronzérmet szerzett. Edzője, Kása Péter is rendkívül büszke volt a tanítványára, aki az idén már többször és több párral is bizonyította, hogy a jövő egyik nagy reménysége.

Hogy milyen volt számára a győri EYOF?

“Fantasztikus érzés volt hazai közönség előtt versenyezni, nagyon jól éreztem magam a pályán, és sokat jelentett, hogy mindenki nagyon kedves volt velünk – mesélte a szegedi versenyző. – Ami elsőként eszembe jut erről a versenyről az az, hogy megköszönjem edzőimnek, Kása Péternek és Kása Ferencnek, valamint az egyesületemnek a támogatását, hiszen nélkülük nem tartanék itt. Az eredményeimről annyit, hogy nagyon örültem nekik és bíztam benne, hogy összejöhet számomra a dobogó. A tavalyi ORV-n már találkoztam a mezőny egy részével, nem mindenkivel, így nem tudtam, hogy igazából mi vár rám. Egyben azonban biztos voltam: minél hosszabb a táv, annál nagyobb esélyem van a győzelemre, és ez így is lett. Az aranyérem nagyon feldobott, s bízom benne, hogy a hétvégi ifjúsági országos bajnokságon is segítenek majd a Győrben átéltek. Ezt követően az ifjúsági maraton világbajnoki válogatón leszek, utána pedig az Olimpiai Reménységek Versenyén szeretnék minél szebb eredményt elérni.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók