Bronzérem Argentínában

Bronzérmes lett Argentínában, a Rio Negrón megrendezett nemzetközi regattán Boros Adrián, aki az argentin Gonzalo Carrerasszal állt rajthoz a kajak párosok versenyében. A világbajnok kajakos a 320 kilométeres viadal után februárban újabb több napos versenyen szerepel, mert idén is elindul a dél-afrikai Dusi maratonon.

A hétvégén véget ért Argentínában, a Rio Negrón megrendezett több napos maratoni verseny, amelyre világbajnok párosunk, Boros Adrián és Solti László is meghívást kapott. Az élet úgy hozta, hogy végül csak Boros tudott elutazni Dél-Amerikába, aki a riói olimpián az argentin négyesben szereplő Gonzalo Carreras párjaként állt rajthoz és szerzett bronzérmet a 320 kilométeres viadalon.

„Decemberben jött a meghívás a versenyre, amelyre szerencsére egész jól fel tudtam készülni. Habár Magyarországon a hideg idő miatt csak ergométeren tudtam edzeni, végül egy héttel a rajt előtt megérkeztem Argentínába, így a vízen is ki tudtam magam próbálni. Kevés időnk volt egymásra hangolódni Gonzalóval, emiatt az első pár nap nehezen is alakult, de a végére csak sikerült összeszoknunk” – mesélte Boros Adrián, aki a verseny elejétől a végéig a harmadik pozícióban haladt párjával.

„Az első két versenynap után egy nap pihenőt kaptunk, majd öt napot kellett egymás után teljesítenünk, Neguéntól Viedmáig kellett eljutnunk. Napról napra sikerült másodperceket lefaragnunk az élen álló spanyol, szlovén pároshoz képest, a fordulópont a negyedik nap lehetett volna, amikor időfutamos versenyt tartottak, de az első két páros közel rajtolt, így bevárták egymást, s jól összedolgozva gyorsak tudtak lenni. A lényeg, hogy végül mi is ott voltunk a dobogón, aminek nagyon örültünk a párommal, hiszen ő mégis csak a gyorsasági szakágban versenyez. Kemény verseny volt, igazán elfáradtam, úgy érzem, ez jó ráhangolódás volt az évre – folytatta Boros Adrián, aki jövőre mindenképpen szeretne visszatérni a Rio Negróra.

Ahogyan a Dusi maratonnak is visszatérő vendége, február 18. és 20. között sokadik alkalommal szerepel majd a dél-afrikai versenyen.

„Mindössze két napom lesz Magyarországon, aztán utazok is tovább Dél-Afrikába, ahol Pietermaritzburgban a világbajnoki pályán fogok edzeni. Idén K-1-es versenyt rendeznek a Dusin, ami elég kemény lesz, ha a legjobb húsz között zárok, az már nagyon jó eredmény. Rengeteg futásra és evezésre van szükségem addig” – mondta a magyar kajakos, aki arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy a dél-afrikai edzőtáborok során van-e lehetősége arra, hogy a maratoni kajakozás legendájával, Hank McGregorral készüljön együtt.

„Amióta a győri világbajnokságon legyőztük őket, távolt tart magától, próbál elkerülni. Úgy tudom, az a vereség nagyon fájt neki, ezt egyébként ő is elismerte a Berg river maratonon.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók