Bevették Bécset a magyar kajakosok

Hármas magyar siker született a nőknél és a férfiaknál is a Bécsi Marathonon, amelyen négy ország (Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia) versenyzői vettek részt.

Már hagyományosan magyar győzelmekkel ér véget az osztrák fővárosban évről évre megrendezendő maratoni kajakverseny. A K-1 férfi felnőtt kategóriában (25,2 kilométer) – akárcsak tavaly, az idén is – Mészáros Márton győzött, megelőzve Boros Adriánt és Grőger Mátyást.

A nőknél a Dusi Marathonon párosban, egyesben pedig Hollandiában szerzett ezüstérem után Czéllai-Vörös Zsófia most aranyérmet nyert a 21 kilométeres távon, megelőzve Horváth Noémit és Selmeci Rékát.

„Kellemes emlékekkel érkeztem a versenyre, mert mini kajakos versenyzőként sokat jártunk ide – kezdte a női győztes. – tudtam, hogy a fiúkkal együtt tömegrajtolunk, amihez már volt szerencsém az idén Hollandiában, így nem izgultam, sikerült is jól helyezkednem. Szerettem volna még a válogató előtt egyszer versenyezni, egy főpróbát tartani, tesztelni a hajót versenyszituációban. Ez szerencsére jól sikerült, szóval bizakodó vagyok.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók