Az U23-asok remekeltek Tatán

A férfi sprinter kajakosok és kenusok, valamint a női mezőny erőfelmérőjére került sor szerdán és csütörtökön Tatán. A mezőny nem volt teljes, ám akik részt vettek a programban végigküzdötték a négy felvonásos sorozatot.

A férfi sprinter kajakosok és kenusok, valamint a női mezőny felmérőjével zárult a második téli erőfelmérő Tatán, ahol ezúttal az U23-as korosztály jeleskedett. A nőknél Farkasdi Ramóna mindkét futószámot megnyerte, úszásban második lett az úszómúlttal rendelkező Miskó Noémi mögött, míg kondiban a győriek fiatal kenusa, Balla Virág érte el a legjobb eredményt.

„Nagyon örülök, hogy az U23-as keretből szinte mindenki itt volt, jól dolgozott és hogy előrelépést tapasztalhattam – értékelte a látottakat Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. –  Farkasdi Ramóna például sokat fejlődött futásban, Nagy Flóra, aki tavaly a vízen is jó eredményeket produkált, most fizikálisan is rengeteget fejlődött, ami biztató az idény előtt. És sokat elárul a lányok állapotáról, hogy többen is 3000 méter feletti Cooper-tesztet futottak, pedig elég síkos volt a pálya.”

A férfi mezőnyben a Cooper teszten Somorácz Tamás nyert, kondiban a győri Szomolányi Máté, 6×300 méteren az atléta alkatú Dudás Miklós, míg úszásban Tótka Sándor győzött.

„A férfiaknál kiemelném Dudás Miklós átlageredményét, amit a 6×300 méteres futásban ért el, nagyon odatette magát, fájdalomig futott – folytatta a vezetőedző – , míg Tótka Sándor úszásban nyújtott kiemelkedőt, elégedett vagyok az ő teljesítményével is.”

Tata Női Felmérések 2015 02 11-12
Tata Felmérések Férfi 200m 2015 02 11-12

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók