Augusztus 10-től Vékássy Bálint a MOB főtitkára

MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége egyhangúlag támogatta a kinevezését, így augusztus 10-étől Vékássy Bálint lesz a szervezet új főtitkára. A május 2-ától megbízott főtitkárként dolgozó Fábián Lászlóra Kulcsár Krisztián elnök és a MOB elnöksége sportigazgatóként számít.

A főtitkári posztra Kulcsár Krisztián az elnökség május 30-ai ülésén javasolta a 43 esztendős szakembert, akit kedden hallgattak meg a vezető testület tagjai.

A MOB elnöke Vékássy vagyongazdálkodási és marketing területen szerzett kompetenciáit emelte ki. Vékássy Bálint 1982 és 1996 között kajakozott; korosztályos majd felnőtt válogatott, kétszeres ifjúsági világbajnok. A Testnevelési Egyetemen kajak-kenu szakedzőként, majd a Szent István Egyetem, Ybl Miklós Műszaki Főiskolán építészként diplomázott. Versenyszervezőként a 2005-ös szegedi ifjúsági kajak-kenu világbajnokság szervezőbizottsági titkára, a 2006-os felnőtt vb versenyigazgatója, a 2011-es idején a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezési és vagyongazdálkodási igazgatója (2007-2012); a 2017-es szegedi síkvízi világkupa versenyigazgatója. A 2013-as budapesti vívó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke; kiváló szervezőkészségével letette névjegyét csapatsportágban a szintén hazai rendezésű, 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság és a 2016-os strandkézilabda világbajnokság alkalmával. Több mint egy évtizede dolgozik a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségnek versenybíróként, tanácsadóként, fotósként; részt vett 3 olimpián, 1 paralimpián, 9 szakág mintegy 40 világbajnokságán és közel 100 világkupáján.

Forrás: MOB

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók