Aranyosak lettek a masters hölgyek Szegeden

Sárkány Eb

A nemzeti egységek 10 üléses 200 méteres versenyeivel folytatódott csütörtök délután a sárkányhajó Európa-bajnokság a Maty-éren. Az oroszok ahány számban rajthoz álltak, annyiszor nyertek – méghozzá hatalmas fölénnyel! A magyar csapatoknak egy arany- és három ezüstérem jutott.

A 200 méter nem igazán „magyaros” szám – még az Európa-bajnokság rajtja előtt hangoztatták ezt nemzeti csapataink. Versenyzőink az előzetes esélylatolgatás során egyik fő riválisként az oroszokat emelték ki, ám azt talán ők sem igazán tudták bekalkulálni, hogy ellenfeleink bombaformában érkeznek a kontinensviadalra. Hogy milyen erőt képviselnek az oroszok arról elegendő annyi: akadtak olyan döntők, amelyek során egy teljes hajóval verték a mezőnyt.

Ettől függetlenül a magyarok sem maradtak el az éremhalmozásban, egységeink egy arany- és három ezüstérmet lapátoltak össze a délután folyamán. A győzelmet női masters csapatunknak köszönhettük, Vaskuti István Óbudai Sárkányai a klub számban megszerzett arany után újabb elsőséget ünnepelhettek. Az ezüstöket a masters férfiak (ebben az egységben lapátolt másik moszkvai aranyérmesünk, Foltán László) és a Gregor Géza irányította Old Lake Dragonos versenyzőkből álló masters mix csapat mellett, a senior lányok szállították, akik Reményi Péter csapatvezető szerint a maximumot hozták ki magukból a nap során.

„Egy kicsit csalódott vagyok a mai eredmények miatt, bár gyorsan hozzáteszem: a 200 méter általában nem a mi számunk. Ahogy nő a táv, mi úgy vagyunk jobbak, erősebbek és a mai napon az aktív kenusokkal megerősített orosz csapatokkal szemben nem volt ellenszerünk. Sajnos az Eb-rajt előtt több topversenyzőnk visszalépett, ami érthető, hiszen ezen a hétvégén rendezik Szolnokon a második világbajnoki válogatót, ott szerettek volna rajthoz állni. A masters versenyzőkkel és a senior lányokkal elégedett vagyok, utóbbiakat csak az oroszok tudták legyőzni, az előfutam bizonytalanságai után összeszedték magukat és jól teljesítettek a döntőben” – értékelte a csapatok mai teljesítményét Reményi Péter, aki biztosra veszi, hogy a hosszabb távokon okoznak még meglepetéseket.

Pénteken a 20 üléses hajók 200 és 2000 méteres versenyeivel folytatódik az Európa-bajnokság.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók