Aranyos vasárnap a sárkányhajó vb-n

Tovább folytatta az aranyéremgyártást a magyar sárkányhajócsapat a poznani világbajnokságon mix kategóriában: 200 méteren és 2000 méteren is világbajnoki címet szerzett, ráadásul a vegyeshajó a férfiak között is ezüstérmet nyert két kilométeren.

A poznani sárkányhajó világbajnokság utolsó napja a legrövidebb távval, a 200 méterekkel kezdődött. A magyar hajó – az 1000-es győzelmet és ezzel együtt a 2009-es tajvani Világjátékok kvalifikációját is bezsebelve – nyugodtan állhatott rajthoz. A szám rövidségéhez képest talán itt született a legnagyobb magyar győzelem, négy tizedmásodpercet vertek Hüttnerék az oroszokra. A mastersekre időfutam várt, a magyar férfiak a dobogó harmadik fokára állhattak.

A leglátványosabb és a versenyzők számára is a legélvezetesebb a 2000 méter volt, ahol 10 másodpercenként indították az egységeket, minden hajónak két kört kellett megtennie, négy fordulóval. A sikvízi és maratoni világbajnokokat felvonultató magyar gárda a leghosszabb távon is diadalmaskodott a németeket megelőzve. Az öregfiúk ezüstérmesek lettek.

A vegyes válogatott lehetőséget kapott arra, hogy elinduljon a férfiak mezőnyében is két kilométeren, ahol szintén remek eredményt ért el, a második helyen végzett 13 férfi és 7 női sportolóval.

– Elégedett vagyok a csapattal, hiszen a négy fő számból hármat megnyertünk, és 500 méteren is ezüstérmet vehettünk át – mondta Reményi Péter, a sárkányhajó szakág vezetője. – A masterseknél is kiváló eredmény született, szép hétvégét zártunk.

 
 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók