Aki számít, ott van a maraton világbajnokságon

A magyar csapat első turnusa megérkezett Portugáliába, az ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton világbajnokság helyszínére.

„Kedden este érkeztünk meg, egyből mentünk a szállásra, amely egyszerű és tiszta – kezdte Weisz Róbert a felnőtt válogatott vezetőedzője. – A vacsorával akadtak kisebb problémák, nem volt túl bőséges és változatos a versenyzőknek, de ígéretet kaptunk, hogy ezen változtatnak. Ma reggel már ki is jöttünk a pályára, mindenki szereli és állítgatja a hajóját, aki pedig kész van vele, már vízre is szállt, próbálgatja a pályát.”

Weisz Róbert szerint szép környezetben vannak, a víz tiszta, a pályával nincs gond, csak hirtelen mélyül a víz, a futószakaszoknál erre figyelni. Kedd éjszaka és szerda reggel esett az eső, de napközben már kisütött a nap, és végig jó időt jósolnak a meteorológusok Prado Vila Verdében a világbajnokság idejére.

„Komoly a mezőny, aki számít a maraton szakágban, az itt van,

egyedül az ifjúsági fiú kenu párosoknál érkezett kevés nevezés, ezért azt nem rendezik meg. A válogatottból néhányan vírusos megbetegedéssel küzdöttek még otthon, de egy-két napnál többet nem nagyon kellett kihagynia senkinek. Az érmeket tekintve jósolni nem szeretnék, mert maratonban bármi megtörténhet, hajótörés, büntetés stb., de azért remélem, hogy a hagyományokhoz hűen minél több érmet, és minél több aranyat fogunk nyerni a héten” – mondta Weisz Róbert.

Az utánpótlásnak csütörtökön és pénteken, a felnőtteknek szombaton és vasárnap rendezik a versenyeit.

 

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók