A szolnoki ob-n is lesznek Séra Miklós emlékfutamok

A magyar kajak-kenu elmúlt évtizedeinek egyik meghatározó alakja volt a legendás mesteredző, Séra Miklós. A kiváló szakember 2007-ben, fájdalmasan korán, 60 esztendős korában távozott az égi versenypályákra. A jövő héten kezdődő szolnoki országos bajnokságon egykori tanítványai ismét megemlékeznek róla.

Edzői pályafutását 1972-ben kezdte, az MTK, a KSI és a Bp. Honvéd versenyzőivel dolgozott. Tanítványai olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címeket nyertek, köztük a kétszeres olimpiai aranyérmes és olimpiai ezüstérmes Horváth Gábor a legeredményesebb, ám a sprintszámokban érmeket halmozó Fehérvári Vince és Beé István is az ő irányításával készült, valamint Hegedüs Róbert is büszkén vallhatta edzőjének.
Az egykori tanítványok továbbra is odafigyelnek arra, hogy szeretett edzőjük emléke ne merüljön feledésbe.
A Séra Miklós Baráti Kör Miki bácsi emléke és nagysága előtt tisztelegve az idei országos bajnokságon is külön díjat ajánl fel a férfi K-2 200, valamint a férfi K-4 200 méteres számokban. A győztes egységek egy-egy Miki bácsi arcképével gravírozott kupát, valamint 100-100 ezer forintot kapnak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók