A Művészetek Palotájában díjazták a tehetségeket

Idén harmadik alkalommal köszönthették Érd kiemelkedő diákjait és a kajak-kenu sport ifjú tehetségeit a MÜPA Üvegtermében. Akárcsak az előző években, a KIAJO kuratóriuma február 12-én adta át az ösztöndíjakat egy színvonalas ünnepség keretein belül 37 fiatalnak.

A 2016-ban létrehozott Kovács István alapítvány fő célkitűzése, hogy egyrészt az Érd Megyei Jogú Város általános és középikoláiban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport-, művészeti- és közösségi munkát végző diákokat támogassa, illetve, hogy a magyar sikersportnak jegyzett kajak-kenu sportág utánpótlás versenyzőit jutalmazza.

Az elbírálás során idén is szigorú feltételeket szabtak. Az érdi diákok tekintetében a pályázónak be kellett töltenie a 13. életévét és Érd valamelyik középiskolájába kell járnia, előnyt jelentett a kiemelkedő közösségi munka és a hiteles ajánlólevél. Az utánpótlás kajakosok kapcsán továbbra is 23 év alatti versenyzők jelentkezését várták, akik közül többen, fiatalságuk ellenére komoly felnőtt eredménysorral rendelkeznek. Egy fő maximum 120.000 Ft támogatásért pályázhatott, így az alapítvány összesen 3.6 millió forintot osztott szét a kiválasztottak között.

Holló Márta konferálásában Csemer Boglárka ’Boggie’ nyitotta a rendezvényt a világszerte ismert Parfüm című dalával, majd, mint egy keretbe foglalva az eseményt, Antal Gábor zongorista kíséretével zárta az estét. A három díjátadó blokk között Kellner Viktória és Nagy Dániel zongoraelőadásában gyönyörködhettek a résztvevő diákok, sportolók és hozzátartozóik.

Kovács Zoltán alapító köszöntötte elsőként a díjazottakat, megható beszédében felidézte a névadó nagypapájának emlékét, aki rendkívül energikus, határozott, magas munkabírással és kitartással rendelkező személyiség volt; egy igazi vezető típus, akire felnéztek Érd városában. Kiemelkedő tudásvággyal rendelkezett, és gyakran ismételgette az alábbi idézetet:

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz”.

Ezt követően Kovács Anita, a Kuratórium elnöke szavait hallhattuk, aki kiemelte azon 15 fiatal nevét, akik már tavaly is támogatásban részesültek, majd hatalmas taps után elkezdődött a díjak átadása. Dr. Szűcs Balázs Kuratóriumi tag is képviselte az alapítványt, a díjak átadásánál pedig Szilasné Mészáros Judit igazgatónő, valamint Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos segédkezett.

Az érdi és a kajak-kenu tehetségek további 100.000 Ft támogatásban részesülhetnek a #kiajochallenge verseny által, amelynek lényege, hogy bármilyen érdekes, figyelemfelkeltő, vagy motiváló eseményen készítsenek egy fotót (majd osszák meg a közösségi médiában), ami inspirálja az ismerőseiket és segíti a díjazottakat is céljaik elérésében. Az összeget tanulmányi jellegű vagy edzőtáborozást/felkészülést elősegítő célokra használhatják fel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók