4 aranyérem vasárnap délelőtt

Világbajnoki címet szerzett az ifik között K-1 200 méteren Homonnai Luca és Kuli István, az U23-ban pedig aranyérmes lett Takács Kincső C-1-ben és a férfi párosok mezőnyében a Horváth Bence, Szomolányi Máté duó Montemor-O-Velhoban.

A magyar válogatott – szokás szerint – vasárnap délelőtt ott folytatta, ahol a tegnapi döntők során abbahagyta.

Az első aranyérmet Kuli István szerezte meg vasárnap az ifik között, aki közepes rajt után fantasztikus második 100 métert produkált és több mint fél másodperccel verte meg a második helyen befutó spanyol versenyzőt.

Homonnai Luca kissé ellentétes pályát produkált, bár rajt-cél győzelmet aratott. A győri versenyző fantasztikusan startolt, 100 méternél nagy előnnyel vezetett, a végére azonban 2 tizedre megközelítette őt a dán Funch.

A délelőtti program legnagyobb arányú győzelmének Takács Kincső örülhetett női C-1 200 méteren, az U23-asok között. A szintén győri versenyző több mint 1 másodperccel verte meg orosz ellenfelét.

Nemcsak egyesben, hanem párosban is kiválóan szerepelt Takács Kincső Lakatos Zsanett párjaként. A lányok fantasztikusan küzdöttek, megharcoltak a második helyért, de a győzelemre nem volt esélyük. Legnagyobb ellenfeleik, a fehéroroszok több mint másfél másodperccel gyorsabbak voltak a legjobb magyar női kenupárosnál.

Nagyon jól kezdett férfi U-23 K-1 200 méteren Birkás Balázs is. A szegedi versenyző kiválóan rajtolt, a táv feléig vezetett is, csak a végére fogyott el egy kicsit, így harmadik lett szerb és német riválisa mögött.

Ötödik lett az ifik között C-1-ben Nagy Bianka és a Bónyai Regina, Molnár Rebeka kajakpáros is, férfi ifi K-2-ben pedig Mozgi Milán és Kuli István szerzett hatodik helyet a bombaerős mezőnyben. Utóbbi egységet hátráltatta a feltámadó szél és az is, hogy Kuli István a győzelme után kevesebb mint 40 perccel versenyzett újra.

Nem sikerült dobogós helyet szereznie az U23-as női kajak egyesek között Lucz Dórának sem, aki egy elrontott rajt miatt ötödik lett 200 méteren.

“Nagyon sajnálom Dórit, ezzel a rajttal egy biztos éremtől fosztotta meg magát – mondja Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. – Ugyanakkor a csapat egészével maximálisan elégedett vagyok, a hősök pedig a győztesek, aki erős mezőnyökben, nagyon jó időkkel nyertek.

Az ifi és U23-as világbajnokság ma délután az 500 méteres, valamint a férfi négyesek 1000 méteres döntőivel folytatódik, magyar idő szerint 15 órakor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók