30 ezer gyerek sárkányhajózhat az Erzsébet táborokban

Az idén új szolgáltatással bővül a nyári Erzsébet táborok programja. A Kolonics György Alapítványnak köszönhetően 10 héten keresztül sárkányhajózhatnak a zánkai és fonyódligeti táborban nyaraló gyerekek.

Az elmúlt esztendőkben már volt lehetőség sárkányhajózásra a nyári Erzsébet táborokban, olimpiai bronzérmes kenusunk, Kozmann György szervezett egy-egy tematikus hetet a fiataloknak, akik ennek köszönhetően megismerkedhettek a vízen járás szépségeivel.

Az idén az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően új lehetőségek nyíltak meg a sportág számára, hiszen a Kolonics György Alapítvány közreműködésével tíz héten keresztül, 30 ezer gyerek sárkányhajóztatására nyílik lehetőség a zánkai és fonyódligeti táborokban.

„Az idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma sokkal több forrást mozgatott meg a táborokkal kapcsolatban, újratervezték a programokat, amelynek köszönhetően a Kolonics György Alapítvány megpályázta és meg is kapta a nyári sárkányhajóztatást a Balatonon. Ennek eredményeként júniustól augusztusig 30 ezer gyereket tudunk megmozgatni, megismertetni a sportággal” – mondta Kozmann György, aki az elmúlt négy évben egy-egy hétre jelen volt a táborokban a sárkányhajós programmal.

„Úgy hiszem, ez nagy lehetőség a sportág számára, hiszen a teljes nyári szünet során vízre tudjuk vinni a gyerekeket. Ráadásul minden héten tartunk egy olyan napot, amikor sztársportolókat viszünk el élménybeszámolót tartani a gyerekeknek, többek között jelen lesz a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond, a barcelonai aranyérmes, utánpótlás szövetségi kapitány, Dónusz Éva, az olimpiai ezüstérmes Szabó Szilvia, vagy a bronzérmes Kiss Tamás is. Emellett tájékoztatjuk a gyerekeket arról, hogy a saját lakókörnyezetükben hol tudnak elkezdeni megismerkedni a sportággal, milyen egyesületekhez tudnak elmenni kajakozni vagy kenuzni” – mondta Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány elnöke, aki azt is elmondta: Zánkán négy, Fonyódligeten két hajóval és tapasztalt kormányosokkal várják a gyerekeket.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók