Tehetségtámogató Program 2023 - Sport 18-22 éveseknek

A MOL-ÚJ Európa Alapítvány a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Sportügynökséggel együttműködésben országos, nyílt, nyilvános pályázatot hirdet 18-22 éves, magyar állampolgársággal rendelkező sportolók részére, akik középiskolai vagy felsőoktatási tanulmányaik folytatása mellett országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el, és továbbra is céljaik között szerepel a szakmai fejlődésük, valamint sportkarrierjük hosszútávú építése.

A MOL – Új Európa Alapítvány a közfeladatai, illetve közérdekű céljainak hatékony megvalósítása során kiemelten fontosnak tartja a jogszabályban, illetve az Alapítvány alapító okiratában és támogatási politikájában meghatározott célokhoz kapcsolódóan a tehetséggondozást, a kiemelkedően tehetséges gyermekek, fiatalok támogatását a sport területén. Az Alapítvány a nemzet értékei között tartja számon a sport által elért eredményeket, és elismeri a sport egyént és közösséget erősítő értékeit, ezért elkötelezett mind a csapatsportok, mind az egyéni sport támogatása iránt.

Az Alapítvány olyan 18-22 év közötti igazolt sportolók jelentkezését várja, akik országos bajnoki 1-3. helyezéssel, vagy nemzetközi, különösen a felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnokságok versenyein elért 1-8. helyezéssel rendelkeznek a pályázat benyújtásának évében, vagy az azt megelőző kettő évben.

A támogatás egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli juttatás, amely tanulmányok finanszírozására, eszközbeszerzésre, illetve hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra, valamint a nemzetközi és országos versenyekre történő eljutás költségeinek finanszírozásra igényelhető. 

A pályázatokat e-mailben a tehtam@molujeuropaalapitvany.hu címre kell elküldeni 2023. szeptember 30-ig. A részletes pályázati kiírás, illetve további információk itt olvashatók.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók